Sport.be

Algemeen

Anderlecht stelt Roofe en Van Crombrugge voor

07.08.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Onaangekondigd stelde Anderlecht woensdag naast doelman Van Crombrugge ook aanvaller Kemar Roofe voor aan de pers. De Engelse spits ondertekende zijn contract voor drie seizoenen bij paars-wit. Roofe maakte bij zijn presentatie duidelijk voor Anderlecht gekozen te hebben omwille van het project van speler-coach Vincent Kompany. "Hij overtuigde me snel met zijn plannen", aldus Roofe.

Anderlecht is voor mij een nieuwe, zeer interessante uitdaging", stak Roofe van wal. "Als Engelse speler is het ook goed om eens in het buitenland andere lucht te gaan opsnuiven. Dit is een club van hoog niveau en het was Vincent die me persoonlijk opbelde met de vraag of ik wilde komen. Ik was snel overtuigd van zijn project. Hij legde me zijn manier van voetballen uit en zijn doelen met deze club. Ik hou van mooi voetbal. Mijn sterke punten zijn mijn techniek en snelheid. En ik ben ook fysiek sterk. Ik hoop hiermee het team te helpen. Ik wil goals maken en aanbrengen. Ik wil persoonlijk beter doen dan vorig seizoen (toen hij vijftien goals maakte), maar de drie punten blijven altijd het belangrijkste."

"Deze coach wil vooraan hoog druk zetten, en ik zal als diepe spits de eerste speler moeten zijn die dat doet", ging Roofe meer in detail in op de speelwijze van Kompany. "We trainen daar op, maar ik deed dat vorig seizoen eigenlijk ook al bij Leeds United onder Marcelo Bielsa. Hij heeft dezelfde stijl van spelen. Het is dankzij hem dat ik vorig seizoen een betere voetballer ben geworden." Roofe eindigde nog door te zeggen dat hij snel klaar zal zijn om de strijd aan te gaan. Hij kampt momenteel nog met een lichte enkelblessure, maar gaf aan dat die niet serieus van aard is. 

VAN CROMBRUGGE: 'IDEALE STAP IN MIJN CARRIERE'


SC Anderlecht stelde woensdag met trots Hendrik Van Crombrugge voor aan de pers. De 26-jarige doelman maakte afgelopen zondag al zijn debuut voor paars-wit tijdens het 0-0 gelijkspel bij Moeskroen. Van Crombrugge toonde zich bij zijn presentatie erg vastberaden. "Dit was de stap die ik absoluut wilde maken", legde hij uit. "Ik ben heel fier hier bij Anderlecht te hebben kunnen tekenen", begon Van Crombrugge. "Dit is de ideale stap in mijn carrière. Er waren in het verleden diverse buitenlandse aanbiedingen, maar die heb ik allemaal - om verschillende redenen - afgewezen. Ik voelde mij nooit honderd procent bij die aanbiedingen. Dat was nu wel het geval bij Anderlecht. Ik wilde naar een ploeg uit de top-6 in België en dat is Anderlecht altijd. Bij Anderlecht speel je altijd om de titel en de Europese plaatsen."

Van Crombrugge beleeft vrijdag tegen KV Mechelen zijn vuurdoop voor de eigen supporters. "Dat wordt heel speciaal", getuigde hij. "Maar ik ga mij er niet op een andere manier voor voorbereiden. Ik ben blij dat ik deze week een hele week heb om klaar te zijn voor de match. Dat was vorige week niet het geval."

Mis deze events niet

Meer