Sport.be

Algemeen

Mboyo stuurt ex-ploeg met punt huiswaarts

03.08.2019 | Mathias Vranckx

Belga

KV Kortrijk en Charleroi houden het op een gelijkspel in het Guldensporenstadion. De wedstrijd ontplofte pas in de slotfase, maar daarom zijn we niet minder tevreden met een uiteindelijk fijne pot voetbal.

Op speeldag twee trokken de Zebra's naar het verre Kortrijk. Zowel KVK als Charleroi konden nog niet winnen in het nog prille seizoen. Rood en wit verloor bij landskampioen KRC Genk na een zeer degelijke partij. Charleroi puurde dan weer een puntje uit de match tegen Gent. Beide ploegen waren dus gebrand op een driepunter en kwamen dan ook extra gemotiveerd het veld op. 


Toch onthielden onze ogen van de beginfase vooral de erg uitgebreide studieronde. KV Kortrijk had de bal in de eerste vijf minuten, maar daarna waren het wel de mannen van Belhocine die twee keer voor het doel van Bruzzese kwamen. Niane en Fall konden de weg naar het doel vooralsnog niet vinden. Die eerste heeft sinds een paar dagen de aartsmoeilijke taak op zich gekregen om Victor Osimhen te doen vergeten. De Nigeriaan verkaste enkele dagen geleden voor 12 miljoen euro naar het Franse Lille. 

Toch probeerden de gelegenheids-blauwhemden verder door te duwen. Op het halfuur loonde dat. Uitgerekend Niane kopte een hoekschop van Bruno tegen de arm van Batsula. De fase ontglipte nog aan het oog van ref Boterberg, maar de VAR was wel alert. Na het zien van de beelden ging het leer onverbiddelijk op de stip. Specialist Ryota Morioka stelde niet teleur. 0-1 voor Charleroi. De Kerels slaagden er voor de rust niet meer in om nog iets terug te doen. 

In periode twee was dat wel het geval. De invalbeurt van Ilombe 'Petit Pélé' Mboyo bracht schwung in het West-Vlaamse spel. De Kortrijkzanen moesten het wel vooral van stilstaande fases hebben. Natuurlijk is het alom geweten dat de Henegouwers al enkele jaren over een ferme luchtmacht beschikken. Met reuzen van verdedigers als Zajkov en Dessoleil had KVK het niet onder de markt. Eenmaal kon Mboyo de bonken wel kloppen in de lucht. Net voor minuut 70 afliep knikte de Congolese Belg een corner overhoeks op het dak van de kooi van Flavien Penneteau. 

Het zou maar uitstel van executie zijn, want amper tien minuten later zorgde Mboyo dan toch voor de 1-1 met een verrassende volley. Van ruim buiten de zestien zette hij Penneteau op het verkeerde been. En Kortrijk wilde meer. De Sart kreeg een dubbele kans, maar ook Mamadou Fall trof nog het zijnet. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer. De Carolo's waren al te zeker van de zege. Iets wat hen erg zuur zou gaan opbreken, want het bleef bij 1-1. Met één punt schieten beide teams bitter weinig op. 


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Handsbal Batsula. Morioka zette de strafschop om na VAR-moment. 
de MAN
van de match
Ilombe Mboyo. De spits van Kortrijk speelde maar 45 minuten, maar deed de wedstrijd toch positief kantelen voor zijn club. 
onze MENING
over de match
Op basis van de eerste 70 minuten verdiende Charleroi om te winnen. Al moet gezegd worden dat KVK in de slotfase even over de Zebra's walste. Dan is een gelijkspel misschien niet zo onterecht. 

Mis deze events niet

Meer