Sport.be

Algemeen

Standard heeft geen kind aan Zulte Waregem

03.08.2019 | Ruben Philippe

Belga

Standard heeft zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met verve gewonnen. De Rouches wonnen zonder problemen met 4-0 van Zulte Waregem. De bezoekers speelden een volledige tweede helft met een man minder na rood voor Deschacht.

Al na anderhalve minuut bleek dat het niet de avond van de Waregemse bezoekers zou worden. Walsh probeerde een vrije trap onschadelijk te maken, maar knalde de bal pardoes in eigen doel. Een droomstart voor Standard, dat ook nadien geen kind had aan Zulte Waregem. Lestienne glipte door de buitenspelval, maar Bansen redde de meubelen voor de bezoekers.

Zulte Waregem geraakte amper over de middellijn. Standard verstuurde voorzet na voorzet richting het vijandelijke strafschopgebied. De Waregemse verdediging kraakte en mocht van geluk spreken dat de videoref een onterechte penalty terugdraaide. Vlak voor de pauze volgde de onvermijdelijke tweede goal. Lestienne werd opnieuw uit het oog verloren en werkte ditmaal wel proper af: 2-0.

Na de dramatische start in de eerste helft, begon ook de tweede periode rampzalig voor de bezoekers. Deschacht tackelde Amallah als laatste man onderuit en moest al na twee minuten terug richting de kleedkamer vertrekken. Standard drukte meteen door op zoek naar een monsterscore à la Club Brugge. Lestienne kwam een teen te kort om de 3-0 binnen te duwen.

De 3-0 volgde even later alsnog. Emond profiteerde optimaal van de ruimte in de rug van de verdediging. Hoewel hij zijn schot kraakte, hobbelde de bal toch voorbij Bansen. Vijf minuten later mocht de spits opnieuw juichen. Ditmaal vertrok Carcela gretig via de Waregemse achterdeur en bood hij Emond de 4-0 eindstand aan.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het eigen doelpunt van Walsh na anderhalve minuut. Het vroege tegendoelpunt bleek een voorbode van een lange avond te zullen worden voor Zulte Waregem. De bezoekers konden zich nooit herstellen van de vroege achterstand.
de MAN
van de match
Emond. De spits werkte in zijn gekende stijl erg hard. Hij bekroonde zijn wedstrijd met twee doelpunten.
onze MENING
over de match
Standard kwam nooit in de problemen tegen een onmachtig Zulte Waregem. De bezoekers serveerden slappe kost. Standard is de terechte winnaar.

Mis deze events niet

Meer