Sport.be

Algemeen

KV Mechelen legt kampioen over de knie

03.08.2019 | Ruben Philippe

Belga

KRC Genk heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij KV Mechelen ging de kampioen met 3-1 de boot in. De promovendus start zo met zes op zes.

KV Mechelen begon met veel drive aan de eerste thuismatch van het nieuwe seizoen. De promovendus troefde Genk af met strijd en aanvallende intenties. De eerste doelpoging kwam van Storm, maar Coucke knapte zijn eerste klus op. Aan de overzijde was Nygren dichtbij de openingstreffer. Thoelen bracht uitstekend redding.

Een bedrijvige Engvall stak nadien het vuur aan de lont. Na een knappe inspanning legde hij de bal op het hoofd van Togui, die via de onderkant van de deklat raak kopte. KV Mechelen liet het initiatief nadien aan de landskampioen, maar loerde zelf wel op de counter. Storm dwong Coucke opnieuw tot een parade.

Vlak voor de rust flirtte Heynen met een penalty na gevaarlijk handspel in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Driessche zag er echter geen graten in. Dat bleek extra zuur voor KV Mechelen, want aan de overzijde kopte Samatta de gelijkmaker vlak voor de rust tegen de touwen: 1-1.

Na de pauze leken beide ploegen beter in evenwicht. Painstil mikte zijn schot te centraal, terwijl Kaya het doel niet vond. Een kwartier voor tijd knutselde de thuisploeg plots een zeer fraaie aanval in elkaar. Over verschillende stationnetjes belandde de bal tot bij Engvall, die de knappe aanval afrondde: 2-1.

Genk moest reageren, maar amper drie minuten later slikten de Limburgers de genadeloze derde tegentreffer. De Camargo ontglipte aan de buitenspelval en liet Coucke kansloos achter. Genk kreeg nadien nog wel kansen via Odey en Heynen, maar beide heren konden geen spanning meer in de match brengen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De heerlijke aanval voorafgaand aan de 2-1 van Engvall. KV Mechelen gebruikte de volledige lengte van het veld en liet de bal knap van voet tot voet gaan. Engvall rondde af.
de MAN
van de match
Engvall. De middenvelder stond met een doelpunt en twee assists aan de basis van de 3-1 zege.
onze MENING
over de match
KV Mechelen is de terechte winnaar. Genk was een schim van zichzelf en liet zich meermaals aftroeven.

Mis deze events niet

Meer