Sport.be

Algemeen

Loes Sels verbreekt contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal

02.08.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Loes Sels maakt niet langer deel uit van Pauwels Sauzen - Bingoal.

Het is de renster zelf die aandrong op een overstap. "Sels heeft, na overleg met teammanager Jurgen Mettepenningen, een correcte verbrekingsvergoeding betaald", klinkt het in een mededeling van de ploeg. Daardoor werd haar lopende contract per direct door beide partijen stopgezet, en kan ze vrij overstappen naar een ander team." De mama van twee en nicht van Sanne Cant won in het afgelopen veldritseizoen de Kasteelcross in Zonnebeke, en de veldritten in Ardooie, het Luxemburgse Contern en Gullegem. Sels kroonde zich in 2007 en 2008 tot Belgisch kampioene.

In 2018 ruilde ze Crelan-Charles voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Medio januari 2019 verlengde ze nog haar doorlopende contract met een jaar tot februari 2021. Die beslissing gebeurde dus wel voor het nieuws bekend raakte dat Sauzen Pauwels-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal zouden fuseren.

Pauwels Sauzen - Bingoal zal met 21 renners beginnen aan het komende veldritseizoen. De vrouwen bij de fusieploeg zijn nu nog met twee: Laura Verdonschot en de na kanker terugkerende Jolien Verschueren.

Mis deze events niet

Meer