Sport.be

Algemeen

Standard wint op fandag

21.07.2019 | Tom Van Aken

Twitter

Standard ontving OGC Nice. De ploeg van Patrick Vieira heeft Bonfim Dante in de rangen als kapitein. Die speelde een beslissende rol in de einduitslag...

De Luikenaars namen halverwege de eerste helft de leiding dankzij een kopbaldoelpunt van Emond. Sylvestre (54.) kon gelijkmaken voor de bezoekers, maar uitgerekend de Braziliaanse verdediger Dante (ex-Standard) deed met een eigen doelpunt Standard triomferen.

Voor Standard was het de zesde oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Daarvan wonnen de manschappen van Michel Preud'homme er drie. Tegen Strasbourg werd met 0-2 verloren, terwijl het Nederlandse MVV (3-3) en het Oekraïense Oleksandriya (2-2) een gelijkspel behaalden tegen de Rouches.

GENK ONDERUIT

Een dag na de 3-0 zege in de Supercup tegen KV Mechelen heeft landskampioen Racing Genk een 2-1 nederlaag geleden in een oefenduel bij 1B-club Westerlo. Genk-coach Felice Mazzu gaf hoofdzakelijk speeltijd aan de spelers die zaterdagavond niet in actie kwamen. Dante Vanzeir (28.), die zaterdagavond als invaller de laatste Genkse treffer voor zijn rekening nam, scoorde ook in 't Kuipje. Zijn goal werd echter uitgewist door goals van Petrov (41.) en Abrahams (90.+1).

ZEGE VOOR OOSTENDE

KV Oostende heeft haar voorbereiding afgesloten met een 4-1 zege in de galamatch tegen het Griekse Panachaiki Patras. De doelpunten van Oostende kwamen via Rajsel (11.), D'Haese (12.), Banda (49.) en een eigen goal van een Griekse verdediger. De kustploeg begint de competitie volgende week zondag met een verplaatsing bij Anderlecht.

Mis deze events niet

Meer