Sport.be

Algemeen

Rohan Dennis plant aanval op werelduurrecord Campenaerts

18.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

In april van dit jaar reed Victor Campenaerts zich de geschiedenisboeken in door het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins succesvol aan te vallen. In het Mexicaanse Aguascalientes reed de renner van Lotto-Soudal 55,089 kilometer op een uur.

Rohan Dennis zou nu een aanval plannen op het werelduurrecord van Campenaerts. De Australiër van Bahrain-Merida gaf dat prijs in een interview met VeloNews.

De wereldkampioen tijdrijden plant zijn aanval volgend jaar na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. "Ik zal het record binnen een jaar na de Olympische Spelen aanvallen. De olympische titel is een groter doel voor mij", zei Dennis tegen VeloNews.

"Momenteel plannen we welk materiaal ik ga gebruiken, al is het nog niet zeker of ik steun zal krijgen van de ploeg of dat ik het allemaal zelf moet financieren." Op welke piste de poging van Dennis zal doorgaan is ook nog niet duidelijk. "Zelf dacht ik aan Manchester, al denk ik dat het fair zou zijn om net als Campenaerts een poging te wagen op grote hoogte", aldus de 29-jarige Australiër.

Dennis had het werelduurrecord eerder al eens in handen. Hij legde toen een afstand van 52.491 kilometer af in de Velodrome Suisse in Grenchen. Dennis' record stond slechts drie maanden op de tabellen, tot de Brit Alex Dowsett 52.947 kilometer op een uur reed.

Mis deze events niet

Meer