Sport.be

Algemeen

Exit Albert bij Pauwels Sauzen-Bingoal

17.07.2019 | Tom Van Aken

Belga

Gianni Meersman en Mario De Clercq zullen bij het Pauwels Sauzen-Bingoal de sportieve lijnen van de wielerploeg bepalen. Angelo De Clercq blijft aan boord als sportdirecteur bij het opleidingsteam Callant-Doltcini. De samenwerking met Niels Albert, Johan Verstrepen en Tom Vannoppen zet Jurgen Mettepenningen meteen stop.

"Zes ploegleiders voor een veldritploeg, dat is niet realistisch. Daarom heb ik Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen gemeld dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met hen", stelt manager Jurgen Mettepenningen. "De keuze voor Gianni Meersman was niet moeilijk. Hij heeft deze zomer alle wegwedstrijden op zich genomen, en daar waren we heel tevreden over. Mario De Clercq is reeds sinds de oprichting van de ploeg bij het geheel betrokken en doet dit nog steeds met dezelfde gretigheid als 13 jaar geleden."

"Wat ook niet onbelangrijk is, is dat alle huidige renners van Pauwels Sauzen-Bingoal vol lof spreken over de aanpak van Gianni Meersman en Mario De Clercq. Het geeft mij ook iets meer comfort om verder te werken met mensen waar ik reeds lange tijd mee samenwerk. Dit speelde ook mee in de beslissing om door te gaan met de huidige ploegleiders, die vorige winter mee voor een heel goed seizoen hebben gezorgd. Dat geeft me ook veel vertrouwen voor de verdere toekomst van ons team. Voorts wil ik Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen nog veel succes wensen in hun verdere sportieve toekomst", besluit Jurgen Mettepenningen.

Mis deze events niet

Meer