Sport.be

Algemeen

Racing Genk vlot langs Maccabi Tel Aviv

12.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

Landskampioen Racing Genk heeft zijn eerste serieuze test in de voorbereiding met veel gemak tot een goed einde gebracht. De Limburgers wonnen met 4-1 van de Israëlische kampioen Maccabi Tel Aviv.

De eerste helft werd gedomineerd door de Limburgers, Maccabi Tel Aviv kon weinig weerwerk bieden en kwam amper over de middenlijn. Het eerste doelpunt viel na een studieronde van een tiental minuten. Aanvoerder Dewaest buffelde een scherp aangesneden hoekschop van Benson tegen de netten. Genk drukte door, maar veel kansen leverde het niet echt op. Ndongala zette zich op het halfuur goed door op links en vond Odey in de rechthoek. De Nigeriaan zag zijn poging nipt naast gaan.

In de tweede helft pakte Mazzu uit met een onuitgegeven elftal. Nieuwkomer Bongonda kwam in de ploeg en zette Genk op 2-0 na een steal van Vanzeir. Even later mocht Chico vanop de stip milderen voor de Israëliërs na een overtreding van Adewoye.

Amper drie minuten later breidde Piotrowski de voorsprong opnieuw uit. Met een grondscherend schot versloeg hij Gianniotis. In het slot van de partij werd Ito nog gehaakt in de zestien. Gano zette de elfmeter om.

Opstelling KRC Genk (eerste helft) : Vukovic, De Norre, Dewaest, Heynen, Paintsil, Odey, Benson, Khammas, Berge, Cuesta en Ndongala.

Opstelling KRC Genk (tweede helft) : Vukovic, Nastic, Wouters, Ito, Vanzeir, Piotrowski, Fiolic, Uronen, Bongonda, Adewoye en Gano.

Doelpunten :

11' Dewaest 1-0, 57' Bongonda 2-0, 72' Chico (pen.) 2-1, 75' Piotrowski 3-1, 91' Gano 4-1 (pen.)

Mis deze events niet

Meer