Sport.be

Algemeen

Belhocine 'wil vertrouwen niet beschamen'

24.06.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Charleroi heeft zijn nieuwe trainer Karim Belhocine voorgesteld. De 41-jarige Fransman van Algerijnse origine komt over van RSC Anderlecht, waar hij assistent was. Bij Charleroi volgt hij de naar Racing Genk vertrokken Felice Mazzu op.

"Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van Mazzu te treden", verklaarde Belhocine. "Ik zal proberen de goede dingen te behouden die hij hier heeft gecreëerd en wil nieuwe ingrediënten toevoegen om vooruitgang te boeken. Ik voelde me goed bij Anderlecht, maar wanneer een dergelijke kans zich voordoet, moet je ervoor gaan. Mehdi Bayat overtuigde me met dit project. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt en wil het vertrouwen dat hij me gaf niet beschamen. Ik wil de spelers die hij me ter beschikking stelt zo goed mogelijk laten spelen. Dat is mijn job."

Die spelersgroep zal niet al te veel wijzigingen ondergaan. "Misschien dat Victor Osimhen vertrekt, maar voor de rest willen we deze groep samen houden en met Karim laten groeien", verklaarde Bayat. "Ik hoop dat we met Karim een project op lange termijn kunnen uitbouwen. Die intentie is er althans. Toen Felice hier arriveerde was hij niet de trainer die hij nu is en was Charleroi ook niet de club die ze vandaag is. Ik hoop dat zo'n scenario zich met Karim herhaalt. Dit is het begin van een nieuwe cyclus, een nieuw hoofdstuk. We blijven hoog mikken en willen blijven groeien. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Belhocine. Hij is een harde werker, integer en eerlijk. Dat zijn ook de waarden van onze club. Karim verdient de kans die wij hem geven."

Mis deze events niet

Meer