Sport.be

Algemeen

Merlier verrast favorieten in de sprint (VIDEO)

23.06.2019 | Niels Dirkx

Belga

Tim Merlier (Corendon-Circus) heeft zondag de derde editie van de Elfstedenronde gewonnen. Na 199 kilometer met start en aankomst in Brugge haalde hij het in de sprint van de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) en Jasper Philipsen (UAE Emirates).

Met Timothy Dupont (4e), Baptiste Planckaert (5e) en Otto Vergaerde (10e) eindigden er nog drie Belgen in de top tien.

Op de erelijst volgt hij de Brit Adam Blythe op. In 2017 werd de eerste editie gewonnen door Wout van Aert, die net als Merlier uit het veldrijden komt.

De 26-jarige veldrijder kwam van heel ver opzetten en vloog als een speer zijn concurrenten voorbij. "Ik had in eerste instantie het gevoel iets te ver te zitten. Er was een renner van Wallonie-Bruxelles die plots het gat liet vallen voor zijn kopman Baptiste Planckaert. Ik moest naar zijn wiel sprinten. Ik lonkte meteen ook naar de bordjes en zag 250 meter staan. Dan wist ik het dat ik vol moest blijven doorgaan. Gelukkig bleef Fabio Jakobsen net iets te lang wachten om uit het wiel van Stybar te komen en zo kon ik hem voorbij flitsen. Van een verrassing gesproken", lachte Merlier.

In de winter duikt de renner steevast het veld in. "Ik amuseer me op deze manier. Ik kan in de winter veldrijden en ik rijd ook graag op de weg. Vooral de intervaltrainingen voor het veldrijden zorgen ervoor dat ik nu ook goed ben. Daarom ook ben ik wellicht zo snel aan de eindmeet."

Volgend weekend wordt het BK in Gent gereden. "Ik zit daar natuurlijk mee in mijn hoofd, maar ik denk dat er andere renners zijn die meer kans op slagen hebben. Mannen met een vele grotere motor dan mij en met een stukken groter palmares. Ik wil graag verrassen natuurlijk, maar ik denk dat de kans klein is dat ik het BK op mijn naam kan schrijven."

Mis deze events niet

Meer