Sport.be

Algemeen

Van der Poel: 'Ik denk dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten'

15.05.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Alexander Richardson (Canyon) heeft de 54e editie van Puivelde Koerse, een kermiskoers over 19 ronden van elk 8,9 kilometer, in het Oost-Vlaamse Puivelde gewonnen. De 29-jarige Brit haalde het na een lange solo van zowat 20 kilometer. Mathieu van der Poel, de publiekstrekker, werd met een grote groep voortijdig uit wedstrijd gehaald.

Een massa volk zakte af naar Puivelde om er getuige te zijn van de deelname van Mathieu van der Poel. De Nederlander werd aangetrokken door de organisatoren om hun affiche te toppen maar kwam niet echt in het stuk voor. Mathieu van der Poel werd immers met een groot deel van het peloton voortijdig uit koers genomen. Dit wegens een te grote achterstand.

"Ik heb echter kunnen doen waarvoor ik eigenlijk gekomen ben. Dat was de laatste hand leggen op wat dit weekend wacht in Duitsland tijdens de manche van de wereldbeker Mountainbike. Ik mag dit een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege", meldde Mathieu van der Poel.

"Maar ik maak alvast een kanttekening bij hetgeen in Altstadt wacht. Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug. En daarom denk ik dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten. Het is afwachten geblazen maar ik wil die WB-manche zeker rijden en ga in Duitsland strijden met de middelen die ik heb. Vanavond nog vlieg ik naar Stuttgart om daarna in alle rust de wereldbekermanche voor te bereiden."

Mis deze events niet

Meer