Sport.be

Algemeen

Harbaoui krijgt zware schorsing na elleboogstoot

14.05.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Geschillencommissie van de KBVB heeft Hamdi Harbaoui, spits van Zulte Waregem en met 23 goals de Gouden Stier in de Jupiler Pro League, een boete van 5000 euro en een schorsing van 5 speeldagen opgelegd.

Harbaoui kreeg kreeg afgelopen weekend rood na een elleboogstoot aan Brendan Hines-Ike van KV Kortrijk. Daardoor moest Zulte Waregem in de streekderby al na 5 minuten met een man minder verder. Dat had zware gevolgen, want Zulte Waregem verloor de match met 0-5.

De schorsing treedt pas donderdag in werking, waardoor Harbaoui dinsdagavond nog in actie kan komen op bezoek bij Waasland-Beveren op speeldag 9 in Play-Off 2B. Zo krijgt de Gouden Stier zo nog een kans om zijn doelpuntenaantal aan te dikken. Harbaoui deelt de leidersplaats in de topschutterstand met Ally Samatta (KRC Genk). Beiden maakten 23 treffers, maar Harbaoui scoorde vaker buitenshuis en draagt daarom het shirt met de Gouden Stier.

Zulte Waregem kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. Dat wordt dan vrijdag behandeld door de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Mis deze events niet

Meer