Sport.be

Algemeen

Waasland-Beveren legt Cercle Brugge na rust over de knie

11.05.2019 | Ruben Philippe

Belga

Waasland-Beveren heeft de drie punten in eigen huis kunnen houden tegen Cercle Brugge na een 2-1 zege. De thuisploeg kwam in de eerste helft op achterstand, maar trok de scheve situatie helemaal recht na de pauze.

In een evenwichtige eerste helft waren de doelkansen schaars. Bruno kreeg na tien minuten wel de kans om Cercle Brugge al vroeg op voorsprong te schieten, maar Swolfs lag uitstekend in de weg. Aan de overzijde kwam Forte een teen te kort om een voorzet binnen te duwen.

Beide ploegen voetbalden te slordig om veel uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een vrije trap tot het openingsdoelpunt zou leiden. Mercier trapte de 0-1 keurig in het hoekje binnen. Forte probeerde de scheve situatie nog voor de rust recht te trekken, maar het vizier van de Italiaan stond meermaals niet op scherp.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren gretiger uit de kleedkamers. De thuisploeg omsingelde het Brugse doelgebied, al kon enkel Vanzo met een afstandsschot voor echt doelgevaar zorgen. Diezelfde Vanzo zorgde even later ook voor de gelijkmaker. Zijn vrije trap vloog voorbij alles en iedereen in doel: 1-1.

Cercle Brugge schoot plots wakker. Bruno kon de bezoekers opnieuw op voorsprong schieten, maar hij stuitte op Swolfs. Aan de overkant kroonde Badibanga zich tot held van de avond. De invaller schudde een knappe dribbel uit zijn sloffen en schoot vervolgens onhoudbaar in de verste hoek raak: 2-1. Waasland-Beveren houdt de drie punten in eigen huis.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het knappe doelpunt van Badibanga. De flankspits stond slechts een handvol minuten op het veld toen hij plots met een flukse dribbel uitpakte. Hij krulde zijn schot vervolgens perfect binnen. Het leverde de thuisploeg meteen drie punten op.
de MAN
van de match
Er sprong niemand echt bovenuit en dus kiezen we Badibanga als man van de match. De doelpuntenmaker stond maar enkele minuten op het veld, maar zorgde zowel voor een knap dribbel als voor de winning goal.
onze MENING
over de match
Waasland-Beveren verdient de overwinning op basis van de tweede helft. Voor de pauze waren beide ploegen nog goed in evenwicht, maar kwam Cercle Brugge wel op voorsprong. Na de pauze dicteerde de thuisploeg steeds vaker de wet. De zege is dan ook verdiend.

Mis deze events niet

Meer