Sport.be

Algemeen

Club wint met kleinste verschil van Anderlecht

28.04.2019 | Ward Bollen

Belga

Op speeldag 6 in Play-Off 1 heeft Club Brugge gedaan wat het moest doen om de titelstrijd spannend te houden. Blauw-zwart won de klassieker tegen Anderlecht met 1-0.

Weinig animo in de beginfase van deze klassieker. Net voor het halfuur beroerde een vallende Mata met zijn steunarm de bal in de zestien meter, maar na tussenkomst van de VAR werd geen strafschop toegekend. Schrijvers dreigde en trapte naast, maar het was allemaal te statisch en met te weinig tempoversnellingen aan beide kanten. Schrijvers kopte ook nog eens in de handen van Didillon en Vanaken krulde het leer net voorbij de verste paal. Op slag van rust werd Wesley diep gestuurd, die was sneller dan Bornauw en trapte diagonaal tegen de touwen. Na een nieuwe tussenkomst van de VAR ging het doelpunt niet door wegens wel heel nipt buitenspel.

Eenzelfde spelbeeld na de pauze. Club maakte te weinig tempo en bracht Anderlecht amper in de problemen. Na een gevaarlijke voorzet van invaller Dennis moest Appiah wegkoppen voor Diatta gevaarlijk kon worden. De bezoekers dreigden eens met een schot van Trebel en Horvath duwde weg naar de buitenkant. Een kwartier voor tijd viel het doelpunt dan toch: Didillon redde knap op een pegel van Rits, maar Wesley kopte de rebound en vallende bal binnen. Diatta kwam nog het dichtst bij een tweede treffer. Van een slotoffensief van de bezoekers was geen sprake.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De pegel van Rits, waaruit Wesley in de rebound scoorde.
de MAN
van de match
Dennis. Viel goed in en bracht iets meer beweging in de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Club domineerde de hele partij, maar maakte te weinig tempo om Anderlecht uit verband te spelen. De 1-0 was nipt, maar meer dan verdiend.

Mis deze events niet

Meer