Sport.be

Algemeen

Westerlo en KV Oostende komen niet tot scoren

20.04.2019 | Tim Moldenaers

Belga

De wedstrijd tussen Westerlo en KV Oostende is op 0-0 geëindigd. de thuisploeg maakte het meeste aanspraak op een doelpunt maar kwam niet tot scoren.

Op de vijfde speeldag in Play-Off 2A namen Westerlo en KV Oostende het tegen elkaar op. Het was de strijd om de tweede plaats in de A-groep na STVV. De thuisploeg kwam het beste op het veld in het Kuipje en kreeg al heel snel een grote kans. Naessens was nog niet wakker en kon niet afwerken.

Een dikke tien minuten duurde de eerste Westelse storm maar doelpunten vielen er niet. Al bij al had Dutoit ook geen zotte saves nodig om zijn netten schoon te houden. Vervolgens verdween het tempo uit de wedstrijd. Vooral KV Oostende had het erg moeilijk om kansen bijeen te voetballen. Bij Westerlo morste vooral Naessens dan weer met de mogelijkheden. Uiteindelijk was het Abrahams dat de beste kans kreeg, maar Dutoit pakte uit met een prima redding op zijn poging.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld met Westerlo als dreigendste ploeg. Van Eenoo kon een prima actie van Petrov niet afronden en tikte het leer naast het doel. Ook de poging van Bruls ging niet binnen het kader. Verder waren de kansen erg schaars. Vooral Koen Van Langendonck beleefde een enorm rustige avond in het doel van Westerlo.

0-0 was uiteindelijk de eindstand na een mindere wedstrijd in Play-Off 2. Beide ploegen schieten niet veel op met het scoreloos gelijkspel, waardoor STVV deze speeldag zijn voorsprong op zowel Westerlo als KV Oostende nog kan uitdiepen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Zowel in het begin van de eerste als de tweede helft voetbalt Westerlo een grote kans bij elkaar. Maar geen van beide pogingen zorgen voor het openingsdoelpunt.
de MAN
van de match
Brüls was de bedrijvigste man bij de thuisploeg en zorgde voor het meeste gevaar. Enkel een doelpuntje ontbrak nog.
onze MENING
over de match
KV Oostende toonde erg weinig inzet en maakte nooit aanspraak op de zege. Bij Westerlo ligt het eerder aan de efficiëntie dat het niet kon scoren, want de thuisploeg voetbalde wel genoeg kansen bij elkaar.

Mis deze events niet

Meer