Sport.be

Algemeen

Union is alleen leider na winst in Kortrijk

13.04.2019 | Niels Dirkx

Belga

Union heeft zijn vierde opeenvolgende zege geboekt in Jupiler Pro League Play-Off 2B. De Brusselse club won met het kleinste verschil in Kortrijk en komt alleen aan de leiding te staan.

Union en Kortrijk verspeelden nog geen punten in Jupiler Pro League Play-Off 2B. Wat een leuke match beloofde te worden, mondde uit in een teleurstellende eerste helft. Kortrijk probeerde zijn wil op te dringen, maar tot concreet doelgevaar leidde dat niet. Eén keer legde de thuisploeg een vloeiende combinatie op de mat. Na enkele knappe combinaties leek Lepoint voor de kerst op de taart te gaan zorgen, maar hij mikte de bal van dichtbij tegen de doellat.

De tweede helft bracht weinig beterschap. Het spel was langs beide kanten te slordig om iets te forceren, al kwamen de bezoekers uiteindelijk toch op voorsprong. Vijfentwintig minuten voor affluiten viel de bal met wat geluk voor de voeten van Selemani en die knalde zijn zesde treffer van Jupiler Pro League Play-Off 2 tegen de netten.

Union kreeg nog een uitgelezen kans om Kortrijk uit te tellen, maar Tau besloot na een perfecte bal van Niakaté net naast het doel. Invaller Ezekiel kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, ook hij mikte naast. Het bleef bij 0-1. Union pakt twaalf op twaalf in de eerste vier wedstrijden en komt zo alleen op kop te staan in groep 2B.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Halfweg de tweede helft valt de pal pardoes voor de voeten van Selemani, die de enige treffer van de partij scoort.
de MAN
van de match
In een weinig overtuigende partij kon Selemani als enige de netten doen trillen.
onze MENING
over de match
Kortrijk had het betere van het spel, maar was niet creatief genoeg om Union te ontwrichten. De bezoekers kwamen een beetje gelukkig op voorsprong en gaven de zege niet meer uit handen.

Mis deze events niet

Meer