Sport.be

Algemeen

Cercle pakt in extremis de volle buit tegen 9 bezoekers

13.04.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Cercle Brugge heeft in de absolute slotfase dan toch de drie punten gepakt tegen 9 spelers van Waasland-Beveren na een tweede helft vol opmerkelijke incidenten.

Het waren de bezoekers uit Beveren die het beste aan de wedstrijd begonnen. Vrijwel de hele Cercle-defensie stond nog te slapen toen Lulic na amper 2 minuten spelen de bal panklaar mocht leggen voor Boljevic die doelman Nardi kansloos liet. De troepen van trainer Custovic hielden het gaspedaal ingeduwd en gingen op zoek naar de 0-2. Toch werd het halfweg de eerste helft 1-1. Gakpe nam Debaty overhoeks te grazen en alles was te herdoen. Groen-zwart nam plots het spel in handen, maar scoren lukte niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft mocht Cercle als eerste juichen. Caufriez werkte Bongiovanni tegen de grond en scheidsrechter Geldhof wees resoluut naar de stip. Bruno zette de elfmeter perfect om. Tien minuten later was er opnieuw een strafschop te zien. Heel het stadion zag Debaty Bruno neerhalen en Geldhof wees opnieuw naar de stip. Maar de VAR greep in. Geldhof ging naar de fase kijken en besliste tot verrassing van zowel Cercle als Waasland-Beveren dat de bezoekers een elfmeter kregen. Enkele minuten eerder maakte Marega hands in de 16 van Cercle. Boljevic maakte zich klaar voor zijn tweede doelpunt van de avond, maar hij knalde tegen de onderkant van de lat! Enkele minuten later kwam Waasland-Beveren dan toch op gelijke hoogte. Andrijasevic sprong hoger dan Ueda en knikte de bezoekers naar 2-2.

TWEE KEER ROOD

En nog was de opschudding niet gedaan. Aleksandar Boljevic kreeg vervolgens twee keer geel in evenveel minuten. Even later liep ook Caufriez tegen zijn tweede gele karton aan na een overbodige fout op Tormin. Toch leken de bezoekers stand te houden... Tot Mercier een uitstekende voorzet voor doel bracht en invaller Aliou met het hoofd de netten deed trillen. Een leuke opsteker voor Cercle, Waasland-Beveren snakt naar de zomer.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
.Het moment dat scheidsrechter Geldhof Cercle geen strafschop gaf, maar wel Waasland-Beveren na ingrijpen van de VAR.
de MAN
van de match
.Aleksandar Boljevic! Scoren, een strafschop missen én twee keer geel pakken in evenveel minuten. Dat moet een unicum zijn.
onze MENING
over de match
Een verdiende zege voor Cercle dat zich in de wedstrijd knokte. Waasland-Beveren moet zich bezinnen en al nadenken over volgend seizoen.

Mis deze events niet

Meer