Sport.be

Algemeen

Bondsprocureur blijft bij 7 speeldagen schorsing voor Malinovksyi, Geschillencommissie aan zet

12.04.2019 | Quinten Lafort

Belga

Als het van bondsprocureur Kris Wagner afhangt, dan wordt Ruslan Malinovskyi van KRC Genk voor zeven speeldagen geschorst na zijn uitsluiting in het duel tegen AA Gent. De Geschillencommissie komt later vandaag met een uitspraak. Als Genk zich niet kan vinden in die uitspraak, dan kan de club in beroep gaan tegen die beslissing.

Om 14u werd de zitting geopend in verband met de vordering tot schorsing voor Genk-speler Ruslan Malinovskyi. Bondsprocureur Kris Wagner hield een betoog van meer dan twee uur waarin hij de situatie schetste en ook enkele geruchten de kop indrukte.

Na afloop van zijn betoog bleef Wagner bij zijn eerste vordering, namelijk zeven speeldagen schorsing en een boete van 7.000 euro voor Malinovskyi. Die vordering wordt behouden indien de Geschillencommissie de fout als opzettelijk beschouwt. Indien dat niet het geval is, dan volgt er een vordering van vijf of zes speeldagen met een boete van 5 à 6.000 euro. Als de Geschillencommissie vindt dat er geen vuiltje aan de lucht is, dan gaat Malinovskyi volgens Wagner vrijuit.

Vervolgens kreeg Jochem Martens, de advocaat van KRC Genk, het woord. Martens legde aan de hand van meerdere analyses uit waarom de voetballer vrijuit moet gaan. Na een twintigtal minuten besloot de advocaat met de vraag tot vrijspraak voor hun cruciale speler.

Malinovskyi: "Ik zag hem niet"

Tijdens de zitting ontkende Malinovskyi dat het ging om een bewuste beweging. "Ik probeer de bal af te schermen aan de cornervlag, maar Verstraete trekt me neer en ik beland op mijn rug. Daarna raak ik hem, maar er was geen enkele intentie om te kwetsen. Omdat ik viel, zag ik hem niet", aldus de Oekraïner.

Commissievoorzitter Decorte tikt Genkt en bondsprocureur op de vingers

Voor aanvang van de zitting van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, die zich buigt over de strafmaat voor Ruslan Malinovskyi, werden KRC Genk en bondsprocureur Kris Wagner op de vingers getikt. "Laat ons de debatten voortaan iets serener houden", sprak commissievoorzitter Jan Decorte.

Mis deze events niet

Meer