Sport.be

Algemeen

Cercle komt terug en pakt eerste zege

06.04.2019 | Tom Van Aken

Belga

Moeskroen domineerde aanvankelijk tegen Cercle en kwam uiteindelijk, na zelfs een gemiste strafschop, op voorsprong. Maar nadien ging Cercle er op en er over.

Vroman was de nieuwe man in de basis bij de thuisploeg. Bij Cercle viel Traoré geblesseerd uit in de opwarming. Gianni Bruno kwam in zijn plaats aan de start.

Moeskroen startte het best. Bakic knalde een vrije trap vanop de rand van de zestien in de muur. Even later deed Antonov beter. Hij kon met een volley van ongeveer dezelfde afstand wel doel treffen, maar Nardi stond goed op te letten. Moeskroen was de eerste helft doorlopend baas, maar scoren lukte niet. Een mooie dribbel gevolgd door één-twee van Vroman werd nog net onschadelijk gemaakt door een tackle.

De eerste gevaarlijke actie na de pauze was van de bezoekers. Hazard liep langs twee man en ging recht op Butez af. De doelman van Moeskroen bracht redding. Even later ging de bal op de stip na hands van Bongiovanni. Bakic zette zich achter de bal, Nardi redde. Even later stond de thuisploeg toch voor. Bakic vond Pierrot en die scoorde met een bizarre lob. Cercle meteen wakker en Bongiovanni was tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Zijn tweede schot stierf op de kruising.

Met de hulp van de doelman lukte het wel. Delacourt kopte na vrije trap, Butez ging in de fout en liet de bal uit zijn handen en in doel glippen. Even later stonden de bezoekers zelfs op voorsprong. Ueda kopte knap, via de hand van Nardi en de paal verdween de bal in doel. In het slot zorgden Bruno met een strafschopgoal en invaller Kuzmanovic nog voor de 2-3 eindstand. Meteen goed voor de eerste zege voor Cercle, Moeskroen blijft achter met nul op negen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gelijkmaker van Cercle. Butez grijpt naast de bal, die zo in doel hobbelt.
de MAN
van de match
Nardi. Stond sterk te keepen en hield onder andere een strafschop tegen. Anders was de remonte van Cercle niet meer mogelijk geweest. 
onze MENING
over de match
Moeskroen was superdominant, maar toen het op voorsprong kwam vergat het verder te doen. Cercle profiteerde, mee dankzij de hulp van Butez.

Mis deze events niet

Meer