Sport.be

Algemeen

Naert: 'Ik ga voor een persoonlijk record'

05.04.2019 | Marnick Claes

Belga

Koen Naert staat zondag in Rotterdam aan de start van zijn eerste marathon als Europees kampioen. De West-Vlaming is zeer gretig, want hij heeft zijn persoonijke hazen opgedragen te vertrekken op een schema dat hem ver onder zijn persoonlijk record moet brengen.

De Europese kampioen op de marathon steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. "Ik hoop sneller te gaan dan in Berlijn. Dat is de voornaamste doelstelling. De voorbereiding was heel goed, de weersomstandigheden in Rotterdam worden beter dan in Berlijn en de start zal niet zo traag en tactisch verlopen omdat het niet om een kampioenschap gaat", zegt Naert.

Naert krijgt van de organisatie ook twee persoonlijke hazen. Hij wil dat ze in het begin een zeer snel tempo lopen. "In het verleden ben ik al vaak genoeg voorzichtig geweest. Ik mag wel eens risico nemen. De bedoeling is om halverwege door te komen in een chrono tussen de 1u04:00 en 1u04:30. Loop ik tegen de muur, dan is het zo", vertelt Naert

Na het EK heeft Naert zijn focus gelegd op het scherper stellen van zijn persoonlijke records. "Na het EK heb ik een klik gemaakt. Op alle afstanden van 10 kilometer tot de halve marathon heb ik mijn persoonlijk records gevoelig verbeterd. Met mijn basissnelheid zit het duidelijk goed", besluit Naert. 

Mis deze events niet

Meer