Sport.be

Algemeen

Union dendert voort en pakt zes op zes na winst op Moeskroen

02.04.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Een vroege rode kaart gooide roet in het eten van Moeskroen en trainer Bernd Storck. Selemani en Ferber straften al snel na rust af. Dat wordt een doordeweekse feestnacht in onze Belgische hoofdstad.

Union had voor de verplaatsing naar Moeskroen maar één doel en dat was zes op zes pakken. Al klonk coach Luka Elsner voor de match toch een tikkeltje voorzichtig. Elsner wees de ploeg van Storck terecht aan als beste ploeg van 2019. Storck prees dan weer de verwezenlijkingen van de Brusselaars in de beker tegen onder meer Anderlecht en Racing Genk. 


Het was dan ook Union dat het best aan de match begon. Selemani deed het leer zwabberen op een vrije trap. Butez kon maar op het laatste nippertje verwerken. Na een kwartier spelen was er dan commotie aan de overkant. Friede liep goed de ruimte in, maar Kis verhinderde een eventuele verderzetting in de zestien door de Duitser licht aan te lopen in de rug. Ref Geldhof besloot: geen strafschop. 

Daarna werd het even windstil op Le Canonnier. Tot Boya voor opschudding zorgde. In de negatieve zin van het woord dan wel. De Kameroener pakte na acht minuten al een vroege gele kaart en dat zou hij zich vroeg of laat gaan bekopen. Zeg maar vroeg, want amper een half uur later na zijn fikse overtreding op Selemani was deze keer Niakaté het slachtoffer. Boya werd gepakt op snelheid en ging aan de noodrem hangen. Geldhof trakteerde de bonkige middenvelder op zijn derde rode kaart dit seizoen. En oh ja, hij pakte ook al twaalf keer geel. Onbesuisd noemt men dat.

In de tweede helft was het logischerwijs Union dat de teugels strak in handen pakte. Na vijf minuten stak Vojvoda in de eigen zestien meter zijn arm iets te opzichtig omhoog waardoor de VAR niet anders kon dan Geldhof naar het videoscherm roepen. Strafschop voor de Unionisten. Selemani zette koel om. 0-1. Nog geen twee minuten later kon de thuisaanhang hun hoop op een mirakel voorgoed opbergen. Ferber tekende voor de 0-2 aan na een pass op maat van Teuma. 

Alle voetbalclichés werden in het laatste halfuur bevestigd. Moeskroen bloedde met een man minder verder dood waardoor Union nog enkele goede kansen kreeg om Les Hurlus met een onwaarschijnlijke kater op te zadelen. Selemani en Tabekou waren genadig voor Butez. 

Met deze driepunter staat Union Saint-Gilloise zeer fier aan de leiding in play-off 2B te pronken. Zes op zes, een perfect rapport voor coach Luka Elsner en de zijnen. Bij Moeskroen daarentegen lijkt het vat stilaan af. De nul op zes in de play-offs staat in schril contrast met de 26 op 33 van de reguliere competitie. Maar daar maalt Union natuurlijk niet om. 
het MOMENT 
van de match
De rode kaart voor Frank Boya. De Kameroener liet zijn ploeg in de steek na 38 minuten. Ook meteen het doodvonnis voor het team van Bernd Storck. 
de MAN 
van de match
Faïz Selemani. Hij brak met zijn strafschop de debatten open. 
onze MENING 
over de match
 Een verdiende overwinning voor Union. Ze hadden meer zin voor professionalisme, meer geduld en meer teamspirit.

Mis deze events niet

Meer