Sport.be

Algemeen

AA Gent stelt Jan Van Den Bergh voor

28.03.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Jan Van Den Bergh heeft deze middag een contract voor één jaar met optie voor een extra jaar ondertekend bij AA Gent. De 24-jarige centrale verdediger verlaat Beerschot Wilrijk, met wie hij nipt de promotie naar de Jupiler Pro League miste.

Van Den Bergh reageerde alvast blij. "Hier moet ik mezelf terug volop bewijzen. Niks nieuws voor mij. Toen ik na twee jaar Heist de overstap maakte naar het Kiel, moest ik mezelf ook bewijzen. Ik leek toen vooral in de balans te liggen met een ervaren rot in het vak zoals Arjan Swinkels maar uiteindelijk vormden we een uitstekend duo en toen hij naar KV Mechelen vertrok, werd ik de leider van onze defensie", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Peter Verbeke, sportmanager van AA Gent, gelooft alvast in de slaagkansen van de verdediger in Gent. "Jan is een linksvoetige centraal, een profiel dat je niet zo makkelijk vindt. Jan heeft een heel goede pass in de voeten, zeer belangrijk in onze visie. Daarnaast dekt hij altijd heel agressief door. Je kunt wel stellen dat Jan een laatbloeier is. Hij is 24 en zet nu pas de stap naar het hoogste niveau. We hebben hem intensief geanalyseerd en volgens ons kan hij bij ons nog een flinke stap vooruit zetten en veel mensen verrassen."

Mis deze events niet

Meer