Sport.be

Algemeen

Genk gooit overwinning te grabbel in slotfase

17.03.2019 | Ruben Philippe

Belga

Genk had met het oog op Play-Off 1 een uitstekende zaak kunnen doen, maar de leider kwam op het veld van Zulte Waregem niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Genk stond nochtans lange tijd op voorsprong, maar in de toegevoegde tijd zorgde Harbaoui voor de gelijkmaker.

Ondanks een fikse hagelbui maakten beide ploegen er meteen een leuke openingsfase van. Harbaoui zorgde voor de eerste doelpoging, maar Vukovic stond pal. Aan de overkant trof Ito de paal. De gemiste kans van de Japanner brak Genk extra zuur op na een penaltyfout van Dewaest. Harbaoui zette de strafschop feilloos om: 1-0 voor de thuisploeg.

Genk was echter niet van slag na de vroege achterstand. Integendeel, het inspireerde Ito tot een knap nummertje op zijn rechterflank. Na een lange dribbel bood hij Malinovskyi de gelijkmaker op een schoteltje aan: 1-1. Diezelfde Ito zorgde zeven minuten voor de rust ook voor de Genkse voorsprong. De Japanner fungeerde als eindstation van een sublieme aanval: 1-2 bij de rust. Even voordien had zowel De Pauw als Trossard oog in oog met de doelman gefaald.

Na de pauze zorgde Trossard al vlug voor de comfortabele 1-3 voorsprong. De Rode Duivel liet Bossut kansloos achter na een knappe plaatsbal. Bij Genk dachten ze hun schaapjes op het droge te hebben, maar niets bleek minder waar. Bongonda loste een eerste waarschuwingsschot. Even later hing de bal ook effectief tegen de touwen dankzij Walsh. De Nederlander mocht helemaal vrij voor de aansluitingstreffer zorgen.

Genk kreeg nadien nog kansen om de wedstrijd dood te maken op de tegenaanval. Onder meer een uitstekende redding van Bossut voorkwam echter de 2-4. In de slotfase ging het vervolgens helemaal mis voor de competitieleider. Vukovic bracht in eerste instantie nog redding op een kopbal van De Fauw, maar in de herneming duwde Harbaoui alsnog binnen: 3-3. Een koude douche voor Genk.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De late gelijkmaker van Harbaoui. Genk dacht de zege binnen te hebben, maar in de toegevoegde tijd zorgde Harbaoui voor de ijskoude douche.
de MAN
van de match
Harbaoui. De aanvaller zette Zulte Waregem op voorsprong én scoorde in extremis de gelijkmaker.
onze MENING
over de match
Genk verdiende de overwinning, al speelden de Limburgers te nonchalant na de 1-3 voorsprong. Zulte Waregem knokte zich op karakter naar een puntje.

Mis deze events niet

Meer