Sport.be

Algemeen

Bruno schenkt Charleroi de zege bij Antwerp

10.03.2019 | Tim Moldenaers

Belga

Antwerp heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Charleroi. De thuisploeg kwam via Baby op voorsprong, maar Osimhen en Bruno zorgden voor de ommekeer.

Sporting Charleroi ging op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie op bezoek bij Antwerp. De thuisploeg was voor de aftrap al zeker van Play-Off 1, terwijl Charleroi een mirakel nodig had om nog een plekje bij de eerste 6 af te dwingen. De bezoekers begonnen wel het beste aan de wedstrijd maar kwamen niet meteen tot doelgevaar.

Het was zelfs Antwerp dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Buta werd op heerlijke wijze door de Charleroi-defensie gestuurd door Refaelov. Hij gaf de bal vervolgens strak naar de tweede paar waar Baby het leer tegen de touwen tikte.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want amper twee minuten later ging de bal op de stip aan de andere kant. Batubinsika haalde, na een prima opening, Osimhen onderuit in het strafschopgebied. Diezelfde Osimhen zette zich achter de bal en zette de penalty feilloos om.

Na de pauze leek Antwerp snel opnieuw op voorsprong te gaan komen nadat Mbokani na amper twee minuten spelen tegen de vlakte ging in de zestien meter na contact met Nurio. Laforge legde de bal op de stip, maar Refaelov schoot het leer vervolgens tegen de paal.

Het tempo verdween vervolgens lange tijd uit de wedstrijd en het was lang wachten op kansen. Een kwartier voor het einde was het dan wel weer raak. Marinos werd prima diep gestuurd en legde de bal vervolgens slim af. Invaller Bruno kon niet meer missen en zette de bezoekers op voorsprong.

Charleroi overleefde het slotoffensief van de thuisploeg vrij makkelijk ondanks de tweede gele kaart van Hendrickx. De bezoekers namen zo de drie punten mee naar huis. Antwerp houdt dan weer geen goed gevoel over aan deze wedstrijd.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
 In minuut 77 bokst Charleroi een prima actie in elkaar. Bruno scoort het winnende doelpunt.
de MAN
van de match
Osimhen was een gesel voor de Antwerp-verdediging en scoorde van op de stip.
onze MENING
over de match
Antwerp maakte niet meteen een goede indruk en leek al toe te leven naar Play-Off 1. Charleroi wint zo verdiend op de Bosuil.

Mis deze events niet

Meer