Sport.be

Algemeen

Bondsparket gaat in beroep tegen vrijspraak Carcela

05.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van Mehdi Carcela.

Carcela werd vervolgd voor verschillende handgebaren, maar door procedurefouten kon hij vrijuit gaan. Het Bondsparket vroeg Carcela voor die "obscene, vulgaire en misplaatste gebaren" twee speeldagen te schorsen en een boete van 2.000 euro op te leggen. Standard pleitte voor onontvankelijkheid van de strafvordering. De ploeg uit Luik kreeg op 26 februari gelijk. Volgens de Geschillencommissie was het Bondsparket niet bevoegd om Carcela te vervolgen, en dus ging de Marokkaan vrijuit. De fase werd immers niet opgenomen in het verslag van de scheidsrechter en ontsnapte ook aan het oog van de VAR.

Bondsprocureur Kris Wagner wil de Standard-speler niet zomaar vrijuit laten gaan, en besliste beroep aan te tekenen. Hij vindt dat het Bondsparket over de absolute bevoegdheid beschikt om te kunnen vervolgen, en beweert dat alleen al de krantenartikels de materialiteit van de handgebaren aantoont.

Het dossier komt ten vroegst voor op vrijdag 15 maart bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Mis deze events niet

Meer