Sport.be

Algemeen

18 op 18 voor Moeskroen, Lokeren nog niet veroordeeld

23.02.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Voor Lokeren is het avontuur in de Jupiler Pro League zo goed als afgelopen. Op bezoek in Moeskroen werd er met 1-0 verloren. Alleen een mirakel kan de Waaslanders nog van degradatie behoeden. Moeskroen pakt 18 op 18.

Weinig opwinding tijdens de eerste helft op Le Canonnier. Moeskroen claimde vrijwel meteen het balbezit en via de kwieke Benson ging er wel dreiging uit van les Hurlus, maar het duurde tot diep in de eerste helft vooraleer Lokeren-doelman Davino Verhulst echt in actie moest komen. De bezoekers uit het Waasland stelden daar op hun beurt even weinig tegenover. Butez moest ingrijpen op een afstandsschot van Skulason, maar verder kwam Lokeren niet. Een logische 0-0 aan de rust.

De tweede helft was enkele minuten oud en er vielen al 2 kansen voor Lokeren te noteren. Diaby gleed echter uit en Overmeire kon zijn schot niet laag genoeg houden. Aan de overkant was het wel meteen raak. De bal ging na een corner door de benen van Leye en kwam zo pardoes voor de voeten van Awoniyi terecht. De Nigeriaan twijfelde niet en liet Verhulst kansloos. Lokeren kreeg meteen daarna dé kans op de gelijmaker. Boya raakte de bal met de hand en scheidsrechter Verboomen wees meteen naar de stip. Musona trapte de elfmeter echter hoog over het doel van Butez.

Enkele minuten later knalde Marecek op de vuisten van Butez. Musona nam de rebound meteen op de slof, maar tot grote frustratie van Lokeren spatte zijn poging uiteen op de paal. Brute pech voor Lokeren dat nadien nog amper echte kansen kon versieren. Ook Moeskroen bleef aanvallend verder onmondig. De Henegouwers pakken zo 18/18, Lokeren is bijna zeker van degradatie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Eerst trapt Marecek op Butez, Musona knalt vervolgens de rebound op de paal. Illustratief voor het seizoen van Lokeren.
de MAN
van de match
Taiwo Awoniyi. De Nigeriaan speelde zeker geen indrukwekkende wedstrijd, maar de huurling van Liverpool stond wel op de juiste plaats, op het juiste moment.
onze MENING
over de match
Een verdiende, maar zeker geen sprankelende zege voor Moeskroen dat 18 op 18 pakt. Voor Lokeren kan het mathematisch nog, al geeft niemand nog een cent om de kansen van Lokeren.

Mis deze events niet

Meer