Sport.be

Algemeen

Anderlecht pakt volle buit bij Antwerp

17.02.2019 | Pieter Willocx

Belga

Anderlecht mag drie punten bijschrijven. Het won met 0-1 bij Antwerp. Bolasie maakte diep in de toegevoegde tijd het enige doelpunt.

In een uitverkochte Bosuil ontving Antwerp Anderlecht voor wat een beladen wedstrijd moest worden. Beide ploegen begonnen met goede intensies. Santini en Yatabaré konden hun pogingen niet kadreren. Na een goede openingsfase zakte het tempo mede door de vele overtredingen die gemaakt werden. 


Juklerod zorgde nog voor een hoogtepunt, maar Didillon pareerde zijn vrije trap. Aan de overzijde moest Bolat een hoekschop van Zulj komen wegboksen. Nog voor de pauze konden ook Santini en Refaelov afdrukken, maar ook hun pogingen misten de juiste richting. 0-0 was de stand bij de rust. 

De tweede helft begon met enorm veel fouten langs beide kanten, waardoor het spel veelal stil lag. Op het uur verstuurtde Kums een prima vrije trap, maar Kara kopte te zwak in de armen van Bolat. Kums probeerde het zelf ook nog op een afvallende bal, maar zijn schot miste de juiste richting. 

Tien minuten voor tijd ging Zé neer na contact met Didillon. Scheidsrechter Van Driessche bekeek de beelden, maar zag er geen strafschop in. Aan de overzijde haalde Verschaeren de achterlijn in de toegevoegde tijd. Met een prima voorzet vond hij Bolasie die de 0-1 binnen kopte. Antwerp kon nog reageren, maar Didillon hield Owuso van de gelijkmaker met een prachtige redding. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Diep in de toegevoegde tijd haalt Verschaeren de achterlijn. Met een schitterende voorzet vindt hij Bolasie aan de tweede paal die de bal binnen buffelt.
de MAN
van de match
Verschaeren bekroonde zijn wedstrijd met een knappe assist. De jonkie van Anderlecht bleef 90 minuten de enige speler die wou voetballen.
onze MENING
over de match
De wedstrijd leek op 0-0 te gaan eindigen tot Bolasie er anders over besliste met een rake kopbal. Antwerp was de betere ploeg na de pauze, maar grote kansen bleven uit. Anderlecht toonde zich iets efficiënter. 

Mis deze events niet

Meer