Sport.be

Algemeen

Droog gelijkspel tegen Zulte Waregem brengt Anderlecht niets verder

10.02.2019 | Mathias Vranckx

Belga

Een brilscore in het Astridpark. Anderlecht en Zulte Waregem houden het op een scoreloos gelijkspel. De play-off 1-doelstellingen van ploegen als STVV worden zo met de speeldag reëler en reëler. Anderlecht mag die doelstellingen daarentegen misschien wel sneller dan verwacht gaan opbergen.

Werd Anderlecht door Zulte Waregem verder play-off 2 ingeduwd of konden de Brusselaars zich terug in de top zes voetballen? Dat was dé vraag vooraf. De thuisploeg begon dan ook met de beste intenties. Dimata miste na nog geen drie minuten al een uitgelezen mogelijkheid om de debatten vroeg te openen. De voorzet kwam van een flukse Bolasie, maar Dimata liet de bal tussen de benen glippen.

Geen minuut later was paars-wit daar alweer. Dimata pakte Pletinckx op snelheid en de jonge, centrale verdediger ging aan de ?noodrem? hangen. Niet echt de noodrem, want Pletinckx was niet de laatste man, maar geel was misschien toch op zijn plaats rekening houdend met de forsheid van de tackle.

Na tien minuten slaagde Zulte Waregem er voor het eerst in om een vuist te maken. Bongonda scoorde vanuit buitenspel een heerlijke omhaal na een dom weggegeven corner door Kara. Diezelfde Bongonda had dan de smaak te pakken en liep vijf minuten later Najar naar de vernieling. De Belg van Zulte Waregem vond geen ploeggenoot voor doel. 

Bongonda werd naarmate de eerste periode vorderde de beste man op het veld. Met zijn snelheid en leuke dribbels deed hij de Anderlecht-verdediging meermaals bibberen en beven. Gigantische kansen bleven weliswaar uit. Acht minuten voor rust liet de thuisploeg nog eens van zich horen wanneer Dimata om een penalty schreeuwde na een klein zetje van Pletinckx. Verboomen oordeelde: geen strafschop, wel een hoekschop. Dan maar richting het overleg in de catacomben. 

Speelhelft twee was aanvankelijk een kopie van de eerste. Zulte Waregem had licht overwicht en kon één keer echt dreigen via Bongonda. Anderlecht zette daar een degelijke vrije trap van Kums tegenover. Vervolgens was het wachten tot minuut 66 vooraleer Essevee nog eens iets leuks op de mat bracht. De fauw zag Sylla lopen, maar die weigerde zijn hoofd te gebruiken. De poging met de borst was niet bepaald een beter lot beschoren. 

Zo kabbelde de match naar het einde. Het bleef 0-0 en daar schiet vooral Anderlecht niets mee op. Mits AA Gent straks een logische overwinning boekt tegen Moeskroen, ziet het er zeer benard uit voor het team van Fred Rutten. 

het MOMENT 
van de match
Zulj raakt in de extra tijd met een kogel de lat. 
de MAN 
van de match
Theo Bongonda. De Belg zorgde constant voor dreiging, maar kwam niet tot scoren. 
onze MENING 
over de match
Beide ploegen konden de match winnen. Voor geen van beiden was dat onverdiend geweest. Een gelijkspel is daarentegen een pak logischer. 

Mis deze events niet

Meer