Sport.be

Algemeen

Goal van Avenatti volstaat voor Kortrijk

09.02.2019 | Bart Peeters

Belga

Kortrijk is met het kleinste verschil gaan winnen op het veld van Eupen. Een treffer van Avenatti net voor de rust volstond voor de Kerels die zou blijven dromen van Play-off I.

Eupen en Kortrijk troffen elkaar op speeldag 25 in een strijd om de 9de plaats. Veel stond er dus niet meer op het spel al droomde bij beide ploegen (en voor bij de bezoekers) een aantal fans en bestuursleden nog wel van van Play-off 1. Of er ook nog spelers geloofden in een plaats in de top 6 valt te betwijfelen.

De start van de match had immers veel weg van een echte eindeseizoensmatch. Het tempo lag laag, er zat veel afval in het spel van beide ploegen en op een eerste kans was het wachten tot minuut 33 toen De Sart slecht verdedigen op een corner van de Eupen-verdediging net niet afstrafte. Zijn volley ging via een medespeler een meter naast. Eupen had voordien gedreigd met een vrije trap van Garcia van erg ver en een schot van Toyokawa een meter of 3 over.

Ook nadien bleef het grote gevaar uit maar net toen iedereen zich opmaakte voor de rust sloegen de bezoekers toch toe. D'Haene zette perfect voor en Avenatti moest er zijn hoofd maar tegen te zetten: 1-0. De vijfde treffer voor de Uruguayaanse spits.

Eupen wist dus wat het na rust moest doen: terug slaan. De Oostkantonners hadden het echter moeilijk om gaatjes te vinden in de verdediging van Kortrijk. Het wast daarentegen Kortrijk dat dreigde. D'Haene stelde van Crombrugge op de proef van uit een scherpe hoek en Avenatti kopt een meter over.

In het slot kropen de bezoekers wel achteruit en kreeg Eupen de bal. Zo ontstond er wel druk van de thuisploeg, maar tot kansen leidde dat niet. Bruzzese moest zich geen enkel keer onderscheiden. Dus volstond de goal van Avenatti voor de zege. Schitteren deed Kortrijk zeker niet, maar met deze drie punten er bij kunnen de West-Vlamingen blijvend dromen van Play-Off I.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In een match met amper kansen kunnen we niet anders dan gaan voor de enige goal van de partij. En we geven veel krediet aan D'Haene. De voorzet van de linksachter was immers zo goed dat Avenatti niet eens moest springen om de bal binnen te koppen.
de MAN
van de match
Toch maar de doelpuntenmaker. Avenatti scoorde niet alleen de enige goal maar werkte ook heel hard voor het team. De Uruguayaan mag dan misschien wel ontevreden zijn omwille van een gemiste transfer naar Standard maar dat was niet te zien aan zijn inzet
onze MENING
over de match

Deze match had even goed op 0-0 kunnen eindigen. Heel veel gebeurde er niet maar Kortrijk kan na deze zege wel blijven dromen van de top 6.

Mis deze events niet

Meer