Sport.be

Algemeen

STVV doet gouden zaak in de strijd om play-off 1

09.02.2019 | Frederik Vanderheiden

Belga

STVV heeft zijn plekje in de top zes kunnen verstevigen. Lange tijd leek de partij af te stevenen op een kleurloos 1-1 gelijkspel, maar in het slot zorgde invaller Kinoshita voor de verlossing.

STVV nam het meeste initiatief in de beginfase, maar de eerste dreiging kwam toch van Waasland-Beveren. Na een gevaarlijke voorzet van Verstraete kon de Truiense verdediging de bal in hoekschop deviëren. STVV kwam meteen met een antwoord. De Sart kreeg veel ruimte op het middenveld en legde aan. Zijn schot kon Roef niet bedreigen. Aan de overkant haalde Bizimana ook hard uit, maar zijn schot was te centraal om Steppe te verontrusten.

Na 18 minuten kwam STVV op basis van het spel verdiend op voorsprong. Na een tussenkomst van de VAR kreeg STVV een strafschop toegekend. Botaka bleef koelbloedig en zette STVV op een 1-0 voorsprong.

Halverwege de eerste helft kreeg ook Waasland-Beveren een strafschop toegewezen na opnieuw een juiste tussenkomst van de VAR. Forte zette Steppe op het verkeerde been en schoot de penalty zelfzeker binnen.

STVV bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar de 2-1. Die kwam er ook bijna via Boli, maar zijn volley ging net over de kooi van Roef. In het slot van de eerste helft kreeg diezelfde Boli een goede kopkans, maar zijn kopbal mistte doel. Zo gingen beide ploegen met een 1-1 de rust in. Daar kon vooral Waasland-Beveren blij mee zijn.

De tweede helft kwam net zoals de eerste helft traag op gang. Beide ploegen slaagden er niet in om tot kansen te komen. Het was vooral STVV dat het heft in handen nam.

Pas op het uur was er de eerste noemenswaardige poging van de tweede helft. Na gevaarlijk balverlies van Botaka kon Forte op doel besluiten. Zijn poging was te slap om echt gevaarlijk te zijn. Kort daarna kreeg Andrijasevic een goede schietkans, maar zijn schot ging naast het doel van Steppe.

STVV antwoordde met een scherpe voorzet die net niet door Acolatse kon worden binnen gewerkt. Daarna bracht Roef redding op een hard schot van Teixeira. Ook Boli kwam niet tot scoren na goed verdedigen van Caufriez. Invaller Ceballos kon Roef niet bedreigen met een slap schot dat voorlangs dwarrelde.

De partij leek af te stevenen op een gelijkspel, tot invaller Kinoshita STVV op 2-1 zette. Nadat Roef een hoge bal loste, verdween de bal na wat geharrewar via Kinoshita in doel. Zo pakt STVV een gouden driepunter in de strijd om play-off 1. Waasland-Beveren blijft voorlaatste.  


MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De partij leek lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, tot invaller Kinoshita in het slot van de wedstrijd de winning goal maakte.
de MAN
van de match
Kinoshita. De Japanner debuteerde voor STVV en kon bij zijn eerste speelminuten meteen de winning goal scoren.
onze MENING
over de match
STVV wint verdiend van Waasland-Beveren. Het nam het meeste initiatief en had de meeste kansen.

Mis deze events niet

Meer