Sport.be

Algemeen

Antwerp wint op bezoek bij Oostende

02.02.2019 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Antwerp heeft op de 24ste speeldag geen punten laten liggen op bezoek bij KV Oostende. The Great Old kwam al na vier minuten op voorsprong en hield die 0-1 vast tot aan de 94ste minuut. Toen deed Geoffrey Hairemans, bijna van STVV, de boeken toe met de 0-2.

Antwerp zette na vier minuten meteen de toon voor de eerste helft. Ivo Rodrigues kreeg te veel ruimte van de Oostendse verdediging en hees de bezoekers meteen naar de voorsprong. The Great Old ging verder door op het elan via kansen voor Aurelio Buta, Lior Refaelov en Rodrigues. De Portugees mikte onder meer een voorzet van Simon Juklerod naast en pegelde een assist van doelman Sinan Bolat over.

Oostende kon pas helemaal in het slot van de eerste helft het eenrichtingsvoetbal van Antwerp counteren met een uitstekende kans. Een vrije trap schoot door tot bij Jordi Vanlerberghe die vlakbij doel kon inkoppen. Hij knikte recht op Bolat die in twee tijden kon klemmen. Na de rust bleef Antwerp aanvankelijk het gevaarlijkst. Rodrigues schoot op William Dutoit, maar Jonathan Bolingi slaagde erin om de rebound helemaal naar de verdoemenis te werken. De kansen voor Antwerp waren legio, maar afwerken bleek een pijnpunt. Oostende profiteerde, want zij kwamen beter in de wedstrijd. Goran Milović knalde het leer op de lat, terwijl eerder al Laurens De Bock Bolat aan het werk zette met een vrijschop.

Bolat bood zelf een kans aan bij Oostende door een hoge bal mis in te schatten wegens de hevige wind, maar Fernando Canesin kon niet profiteren. Antwerp kreeg via Rodrigues een nieuwe kans om af te werken, maar de inschieter belandde op het achterwerk van Wout Faes. De lat was vijf minuutjes voor het slot opnieuw spelbreker voor Oostende toen de net ingevallen Sander Coopman een volley op de lat zag uiteenspatten. De invaller gaf even later een belangrijk tikje richting Nicolas Lombaerts, die om zijn as draaide maar zijn schot miste door een uitglijder.

Oostende slaagde er niet in om de gelijkmaker af te dwingen, waardoor Antwerp zich in het slot van de wedstrijd nog op dubbele voorsprong hees. Geoffrey Hairemans, in een bijna roos shirt, tikte de 0-2 droog binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 0-1 betekende meteen een keurslijf voor beide teams. Oostende moest, maar kon zeker in de eerste helft niet. Antwerp kon iets rustiger de kansen opstapelen.
de MAN
van de match
Rodrigues kreeg verschillende kansen en stond op het scorebord. Frustrerend om de gemiste opportuniteiten, maar wel degelijk de man die de wedstrijd mee besliste.
onze MENING
over de match
Antwerp kon snel de voorsprong bijeen voetballen en was in de eerste helft dominant. De bezoekers kwamen daardoor iets te makkelijk aan gemiste kansen, met misschien het idee dat het allemaal wel los zou lopen. Oostende sleepte zich door de eerste helft, maar in de tweede periode ging het beter voetballen met enkele kansen tot gevolg.

Mis deze events niet

Meer