Sport.be

Algemeen

Memorial Rik Van Steenbergen herleeft in vernieuwde Cycling Cup

29.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Na een afwezigheid van zes jaar staat de Memorial Rik Van Steenbergen opnieuw op de kalender. De koers verhuist van Aartselaar naar de Kempen en wordt de afsluiter van de Bingoal Cycling Cup, de opvolger van de Napoleon Cycling Cup.

De Bingoal Cycling Cup zet zichzelf in de markt als de Beker van België van het wielrennen en budelt acht eendagswedstrijden van categorie 1.1, het derde hoogste niveau van het mondiale wielrennen na de WorldTour-koersen en de koersen van buiten categorie.

De GP Samyn, de Eurométropole Tour, Binche-Chimay-Binche, de Heistse Pijl en de GP Jef Scherens maken geen deel meer uit van het regelmatigheidscriterium en Dwars door West-Vlaanderen hield op te bestaan. Dat betekent dat niet minder dan zes van de tien koersen die vorig jaar in de Napoleon Cycling Cup zaten niet terugkeren in de Bingoal Cycling Cup.

De Omloop van Wallonië, de Schaal Sels, de GP Jean-Pierre Monseré en de Memorial Van Steenbergen zijn nieuw in de Bingoal Cycling Cup. De GP Marcel Kint, Dwars door het Hageland, Halle-Ingooigem en het Kampioenschap van Vlaanderen zijn de blijvers. Ook nieuw is dat de wedstrijden dit jaar niet langer op VTM, maar op Sporza zullen worden uitgezonden. Overkoepelend organisator Nick Nuyens heeft een overeenkomst van drie jaar gesloten met de de VRT.

De afsluiter van de Bingoal Cycling Cup wordt de Memorial Rik Van Steenbergen op zondag 13 oktober. Na een afwezigheid van zes jaar wordt de wedstrijd nieuw leven ingeblazen. "Onze laatste winnaar was de Nederlander Theo Bos. Hij mocht in 2012 het zegegebaar maken in Aartselaar. Daarna slaagde men er niet meer in de te organiseren. In 2019 lukt ons dat wel", aldus lokaal organisator Ben Simons, die ook de Schaal Sels organiseert.

"Bovendien komt de Memorial Rik Van Steenbergen terug thuis. We laten Aartselaar voor wat het is en trekken naar de Kempen. Arendonk is de geboorteplaats van wijlen Rik Van Steenbergen en in die contreien zal de wedstrijd zijn beloop kennen. Wij willen zo de herinnering aan de ons in 2003 onttrokken wielerkampioen levend houden. Na een afwezigheid van zes lange jaren is er opnieuw een Memorial Rik Van Steenbergen en het is de bedoeling dat wij vertrokken zijn voor een heel lange periode", aldus Simons.

Kalender Bingoal Cycling Cup

Zondag 10 maart: GP Jean-Pierre Monseré (Roeselare)
Zondag 26 mei: GP Marcel Kint (Zwevegem)
Donderdag 30 mei: Circuit de Wallonie (Charleroi)
Vrijdag 21 juni: Dwars door het Hageland (Aarschot-Diest)
Woensdag 26 juni: Halle-Ingooigem
Zondag 25 augustus: Schaal Sels (Merksem)
Vrijdag 20 september: Kampioenschap van Vlaanderen (Koolskamp)
Zondag 13 oktober: Memorial Rik Van Steenbergen (Arendonk)


 

Mis deze events niet

Meer