Sport.be

Algemeen

AA Gent sluipt top zes binnen na zege bij Kortrijk

27.01.2019 | Ruben Philippe

Belga

AA Gent sluit speeldag 23 af op plaats zes. De Gentenaren knokten zich op het veld van KV Kortrijk naar een broodnodige 1-2 overwinning.

In een rustige studieronde hadden beide ploegen duidelijk geen zin, want de wedstrijd ging meteen met een rotvaart van start. Na amper vier minuten tekende David voor de openingstreffer. De Gentse spits mocht de bal rustig controleren en van dichtbij voorbij Bruzzese knallen: 0-1.

KV Kortrijk moest even bekomen van de vroege opdoffer, maar kwam gaandeweg opnieuw beter in de match. Het eerste echte Kortrijkse doelgevaar leverde ook meteen de gelijkmaker op. Ouali tikte aan de tweede paal de 1-1 voorbij Kaminski.

Nadien hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, al waren de betere kansen uit de eerste helft nog voor AA Gent. Bruzzese bracht knap redding op een vrije trap van Dompé, terwijl een poging van David de buitenkant van de paal likte.

Meteen na de pauze ontsnapten de bezoekers tot tweemaal toe aan een achterstand. Eerste mikte Avenati zijn volley recht op het lichaam van Kaminski. Eén minuutje later knalde Ouali van dichtbij tegen de onderkant van de deklat.

De deklat was AA Gent even later opnieuw goedgezind. De Smet sneed vanop zijn linkerflank naar binnen en draaide de bal via dwarsligger en paal voorbij Bruzzese: 1-2. Een wonderschoon doelpunt.

KV Kortrijk probeerde nadien een slotoffensief in elkaar te boksen, maar de aanvalspatronen hingen met haken en ogen aan elkaar. Eén keer kwam de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker, maar een sterke Kaminski duwde het afgeweken schot van Chevalier in extremis uit zijn doelvlak.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het wonderschone doelpunt van De Smet. De Gentse linksachter krulde zijn schot met militaire precisie via de deklat en paal voorbij Bruzzese. Het levert ook meteen drie punten op voor AA Gent.
de MAN
van de match
Mboyo. Hoewel hij uit het verliezende kamp komt, speelde Mboyo toch een uitstekende wedstrijd. Bijna alle aanvallen van KV Kortrijk verliepen langs de flankspits.
onze MENING
over de match
AA Gent moest hard knokken voor de zege. Op basis van de kansen verdiende KV Kortrijk niet om te verliezen. Een gelijkspel was misschien wel rechtvaardiger geweest.

Mis deze events niet

Meer