Sport.be

Algemeen

STVV boekt belangrijke zege bij Cercle

26.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Op de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft STVV met 1-2 gewonnen bij Cercle. De Kanaries springen zo voorlopig naar de vijfde plaats in het klassement met 36 punten.

Rond de twintigste minuut kregen we de eerste goede kans van de partij nadat Mmaee zich verkeek, maar Hazard trapte voorlangs. Iets na het halfuur klom Cercle toch op voorsprong nadat Omolo een vrijschop van Mercier binnenkopte. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Een goede actie van Acolatse op de rechterflank werd door Botaka in doel verwerkt. Via De Sart en De Petter wisten de bezoekers nog twee keer te dreigen vlak voor de pauze, maar de de stand wijzigde niet meer.

Cercle had de eerste kans na de pauze met Tormin die nipt naast besloot. Cardona vond Steppe op z'n weg en Hazard trapte de rebound naast. Het waren de bezoekers die evenwel scoorden nadat Botaka een vrijschop van Kamada terug voor doel bracht en Boli afwerkte. De gelijkmaker van Lusamba aan de overkant werd afgekeurd na een voorafgaandelijke fout van Mercier. In de toegevoegde tijd kreeg invaller Sylla de kans om de match definitief te beslissen, maar doelman Nardi redde in hoekschop.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 2-2 gelijkmaker van Cercle ging niet door na een tussenkomst van de VAR.
de MAN
van de match
Botaka speelde een efficiënte match bij de bezoekers met een goal en een assist.
onze MENING
over de match
De match kon een beetje alle kanten uit, maar het was uiteindelijk STVV dat de drie punten pakte en daarmee een uitstekende zaak doet met het oog op de top zes.

Mis deze events niet

Meer