Sport.be

Algemeen

Antwerp heeft weinig overschot tegen Moeskroen

26.12.2018 | Pieter Willocx

Belga

Antwerp heeft 2018 afgesloten met een overwinning. Het won op de Bosuil met 2-1 tegen Moeskroen. Mbokani zorgde voor een dubbele voorsprong. De tegengoal van Mbombo kwam te laat.

Voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar was er veel volk afgezakt naar de Bosuil. De enthousiaste supporters zagen de thuisploeg goed beginnen. Hairemans vond Zé aan de tweede paal die maar net naast besloot. Rodrigues kon even later wel scoren, maar werd terecht afgevlagd. Aan de overzijde moest Bolat attent tussenkomen op een scherpe voorzet van Benson. 


Na ruim twintig minuten ging Mbokani neer in de zestien meter na contact met Butez. Scheidsrechter Lardot ging naar de beelden kijken en wees resoluut naar de stip. Mbokani zette zich zelf achter de bal en trapte hem perfec in de kruising. Antwerp was wakker en bleef komen. Zé zette Butez nog eens aan het werk, maar die ging goed plat. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste periode. 1-0 was de stand bij de rust.  

De tweede helft begon vrij slordig langs beide kanten. Antwerp liet Moeskroen meer in de wedstrijd komen. Benson schoot op Bolat. Op de eerste tegenstoot van de thuisploeg trapte Bolingi nog over. Bij de volgende tegenaanval was het wel raak. Yatabaré vond Mbokani aan de tweede paal. Mbokani kopte van dichtbij de 2-0 in doel. Yatabaré wilde zelf ook graag scoren, maar werd nog afgeblokt.  

Tien minuten later kopte Boya een hoekschop door naar Mbombo, die van dichtbij binnenkopte. Moeskroen tankte veel vertrouwen uit dat doelpunt en zette Antwerp zowaar onder druk. Mbombo dook goed op aan de eerste paal maar liet de grote kans onbenut. Ook Benson kon nog eens schieten, maar Bolat was alweer goed bij de zaak. Moeskroen probeerde de bakens nog te verzetten, maar scoren lukte niet meer. Zo moet het blijven achteruit kijken in de strijd tegen de degradatie.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Bij de eerste echte tegenaanval van Antwerp in de tweede helft weet Mbokani de score te verdubbelen. Nodig zo blijkt wanneer Mbombo nog tegenscoort. 
de MAN
van de match
Met twee doelpunten was Mbokani vandaag enorm belangrijk voor de thuisploeg. Hij woog voortdurend op de verdediging van Moeskroen en toonde zich heel balvast.
onze MENING
over de match
De tweede helft was Antwerp nauwelijks gevaarlijk en verdiende Moeskroen misschien wel een punt, maar scoren lukte te weinig. 

Mis deze events niet

Meer