Sport.be

Algemeen

Racing Genk paar maten te sterk voor onmachtig Eupen

23.12.2018 | Mathias Vranckx

Belga

De Genkenaren pakken een vrij eenvoudige overwinning aan de Kehrweg van KAS Eupen. Dankzij twee doelpunten van Gouden Stier Ally Samatta werd het 0-2.

Racing Genk wist wat hen te doen stond. Winnen op Eupen nadat Antwerp kansloos verloor op Club Brugge. De nul op negen van The Great Old motiveerde de Genkenaars blijkbaar eens te meer, want na twintig minuten stond het al 0-2. De ploeg van Makélélé had wel het meeste balbezit in de aanvangsfase. Een hoekschop werd knap voor doel gebracht door Luís Garcia, maar Blondelle en consoorten konden er net niet bij. 


De withemden van Racing Genk beseften dat ze snel het heft in handen moesten nemen. Vooral topschutter Samatta had die boodschap goed begrepen. Na twintig minuten had hij zijn doelpuntentotaal met twee treffers al opgekrikt naar 14 stuks. Eupen creëerde vooral halve kansjes via Garcia. Ocansey en zijn ploegmakkers konden Vukovic in de eerste periode maar één keer echt tot een redding dwingen. 

De tweede helft begon met een vrij dikke kans voor de Panda's. Keita toverde een paar flukse schaarbewegingen uit zijn voeten en bracht zonder twijfelen hard voor richting eerste paal. Daar kon Toyokawa niet bij de bal. Ook Fall zag het leer voorbij rollen aan de tweede paal. Daarna begon het team van Philippe Clement de wedstrijd verder te controleren. 

De jongens uit het Duitse taalgebied konden ook niet veel weerwerk meer bieden. Dat zag ook Genk-trainer Clement. De T1 haalde Pozuelo na ruim een uur voetbal naar de kant. De Spanjaard mocht rusten. Sander Berge was zijn vervanger. Makélélé anticipeerde door een nieuwe spits in zijn ploeg te pompen. Essende voor Toyokawa. Maar dit bracht geen zoden aan de dijk. 

Het bleef 0-2 waardoor de Limburgers nu zeven punten voorstaan op dichtste achtervolger Club Brugge (Antwerp zakte naar plek drie na verlies in Jan Breydel, nvdr.). Er rest beide clubs nu nog één match in 2018. Eupen trekt op tweede kerstdag naar Cercle Brugge. Racing Genk probeert tegen een AA Gent in vorm 2018 met een knaller af te sluiten. Prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar iedereen! 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Samatta maakt na 10 minuten dodelijk efficiënt de 0-1. 
de MAN
van de match
Ally Samatta. De teller van de Tanzaniaan staat na vanavond op 14 doelpunten. 
onze MENING
over de match
Racing Genk wint zonder al te veel problemen in Eupen. Twee vroege goals zorgden ervoor dat blauw en wit de rest van de match vanuit een zetel konden voetballen. 

Mis deze events niet

Meer