Sport.be

Algemeen

Waasland-Beveren doet gouden zaak tegen Lokeren

22.12.2018 | Pieter Willocx

Belga

Waasland-Beveren heeft een gouden zaak gedaan tegen Lokeren. Het won in eigen huis met 2-1. Ampomah maakte het enige doelpunt voor de pauze. Forte verdubbelde de score na de rust vanop de stip. Met een fraai schot kon Terki nog milderen tot 2-1, maar verder kwam Lokeren niet. In de stand ze Waasland-Beveren Lokeren nu al op 6 punten. Lokeren blijft alleen laatste.

Dat er veel op het spel stond op de Freethiel was duidelijk. De tribunes waren aardig vol gelopen om het treffen tussen de twee ploegen uit het waasland te aanschouwen. De thuisploeg zorgde meteen voor gevaar. Een vrije trap van Boljevic schoot door tot bij Forte, die voorlangs besloot. Lokeren reageerde via Jovanovic, die oog in oog met Roef op de doelman besloot.  


De thuisploeg had het meeste balbezit en toonde ook de meeste druk naar voor. Lokeren mikte op de tegenaanval. De Ridder kon met twee ploegmaats op een enkele verdediger af, maar Lokeren speelde het slecht uit. Een minuutje later trof Benchaib de paal, al werd hij wel terecht afgevlagd. Aan de overzijde leverde Rassoul een slechte terugspeelbal af. Ampomah leek te kunnen profiteren maar De Wolf bracht redding. 

Even later was het wel raak. Boljevic passeerde zijn verdediger en bracht de bal voor doel waar Ampomah hem onhoudbaar binnenkopte. Waasland-Beveren wilde meer. Verstraete ging voor eigen glorie, maar zag De Wolf prima redding brengen. Nadien zakte het tempo en waren beide ploegen elkaar waard. Grote mogelijkheden kwamen er niet meer, waardoor we met een 1-0 ruststand aan de koffie gingen.

De tweede helft kon haast niet beter beginnen voor de thuisploeg. Ticinovic werkte Ampomah foutief tegen de grond in de zestien meter. Forte zette zich achter de bal en trapte de 2-0 op het scorebord. Lokeren had het moeilijk na deze opdoffer en kon niet meteen reageren. Waasland-Beveren bleef de betere ploeg maar speelde het vaak net niet goed genoeg uit om gevaarlijk te zijn.

Twintig minuten voor tijd trapte Terki Lokeren terug in de wedstrijd. Hij nam een bal in één tijd vol op de linkervoet en liet Roef kansloos. Het doelpunt bracht het geloof bij Lokeren terug. Nauwelijks een dikke minuut later was de gelijkmaker bijna een feit. Waasland-Beveren kreeg een hoekschop niet weggewerkt. De bal viel voor de voeten van de ingevallen Symons, die van dichtbij op Roef besloot. 

Lokeren probeerde in het slot de bakens nog te verzetten. Er werden veel ballen de zestien meter ingepompt, maar zonder resultaat. Bij Waasland-Beveren kwamen ze niet echt meer in de problemen. 2-1 was de terechte eindstand van de wedstrijd. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak na de pauze wordt Ampomah foutief gestuit in de zestien meter. Forte twijfelt niet en verdubbelt vanop de stip de score. Lokeren is van slag en komt dit niet tijdig te boven.
de MAN
van de match
Ampomah was bij momenten ongrijpbaar voor de verdediging van Lokeren. De aanvaller zorgde met flukse acties voor voortdurende dreiging. Hij zag zijn wedstrijd beloond met een doelpunt en lokte ook de strafschop voor de 2-0 uit.
onze MENING
over de match
In een aangename eerste periode was Waasland-Beveren voetballend de betere ploeg, maar de kansen waren in evenwicht. In de tweede periode werd de adem van Lokeren vroeg afgesneden door de snelle tegengoal. Waasland-Beveren kwam niet echt meer in de problemen. 

Mis deze events niet

Meer