Sport.be

Algemeen

Anderlecht lijdt pijnlijke nederlaag in Moeskroen

22.12.2018 | Ward Bollen

Belga

Op de 20ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Moeskroen in eigen huis met 3-1 gewonnen tegen Anderlecht. De Brusselaars blijven daardoor achter met amper 1 op 12.

De eerste wedstrijd sinds het vertrek van Vanhaezebrouck en met Belhocine aan het roer leverde een basisplaats voor Vranjes op. Moeskroen begon uitstekend en met veel enthousiasme. Dat loonde meteen, want na een voorzet van Benson aan de linkerkant kopte Leye aan de eerste paal keihard binnen. De thuisploeg drukte door, Anderlecht was nergens en met een schitterende knal van ver zette Bakic de dubbele voorsprong op het bord. Paars-wit reageerde met een kopbal van Bakkali, maar Butez duwde attent in hoekschop. De Brusselaars probeerden en Moeskroen verloor z'n greep op de match, toch leverde dat niet veel op en bleef het 2-0 halverwege.

Na een goede inspanning van Saelemaekers trapte Gerkens hard op doelman Butez, het eerste gevaar na de pauze. Leye lukte zelfs de 3-0, maar het doelpunt werd na tussenkomst van de VAR terecht afgekeurd wegens voorafgaandelijk buitenspel. In het slotkwartier voerde Anderlecht de druk een beetje op. Een schot van Gerkens bleef steken in een bos van thuisverdedigers. Op een vrijschop van Bakkali kopte Dimata de aansluitingstreffer dan toch tegen de touwen. De hoop bij de bezoekers was van korte duur, want niet veel later kopte Leye op voorzet van opnieuw Benson via de paal de 3-1 op het bord. Het doelpunt ging eerst niet door wegens buitenspel, maar werd na tussenkomst van de VAR toch gevalideerd.

Doku kwam nog dichtbij de aansluitingstreffer nadat hij nipt naast besloot op aangeven van Dimata. Aan de overkant kon Van Durmen alleen op Didillon af, maar die bracht redding.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het prachtige doelpunt van Bakic.
de MAN
van de match
Benson. Erg bedrijvig en heel gevaarlijk op de linkerflank. Twee assists voor Leye.
onze MENING
over de match
Moeskroen overrompelde Anderlecht in de beginfase en dat konden de Brusselaars nooit meer rechttrekken. Geen creativiteit, geen kansen en een verdiende zege voor de Henegouwers.

Mis deze events niet

Meer