Sport.be

Algemeen

Eupen wint zuinig tegen een machteloos Waasland-Beveren

02.12.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Een doelpunt van Toyokawa volstond voor Eupen om de drie punten in eigen huis te houden. De thuisploeg doet een uitstekende zaak in de strijd voor het behoud. Waasland-Beveren staat na deze speeldag gedeeld laatste met de buren uit Lokeren.

Eupen en Waasland-Beveren kwamen maar traag op gang tijdens de laatste wedstrijd van de zeventiende speeldag. De ruimte lag op de flanken maar de kwaliteit van de voorzetten was te laag om gevaar te stichten. Toch had Eupen aan één goede voorzet genoeg om op voorsprong te komen.

Xavi Molina stuurde Fall diep op rechts en die had tijd genoeg om Toyokawa te bedienen. De Japanner kopte onhoudbaar voorbij Roef. Niet onverdiend, want geen enkele fase van Waasland-Beveren in de eerste helft haalde de videosamenvatting.

Net na de pauze was er wel zo'n fase voor de bezoekers. Boljevic kwam alleen voor de keeper, maar de flankaanvaller knalde recht door het midden. En daar stond Van Crombrugge natuurlijk. Custovic bracht met Vellios een tweede aanvaller in het spel en probeerde zo het tij te keren. De wedstrijd ging sindsdien iets sneller op en af en er kwamen op die manier ook wat (halve) kansen.

Maar echte reddingen moest Van Crombrugge niet meer verrichten. Roef wel, vooral door de ruimte die zijn team weggaf op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef echter 1-0 en daardoor kan Waasland-Beveren niet over Lokeren springen en staan de twee clubs uit het Waasland gedeeld laatste met elf punten. Eupen doet een uitstekende zaak en staat nu negen punten los op de twee hekkensluiters.

het MOMENT 
van de match
Het enige doelpunt is ook het hoogtepunt van de partij. De meeste kansen vielen pas toen Waasland-Beveren alles op alles zette voor de gelijkmaker.
de MAN 
van de match
Gnaka was wel niet betrokken bij het doelpunt, maar was een gesel op zijn linkerflank. Hij liet enkele mooie rushes zien en kwam verdedigend ook niet in de problemen.
onze MENING 
over de match
Een terechte zege voor de thuisploeg. W-B heeft dit seizoen al vaker een achterstand omgebogen in een gelijkspel, maar dat leek er tegen Eupen nooit echt in te zitten.

Mis deze events niet

Meer