Sport.be

Algemeen

Club met 1-3 de boot in tegen dolgelukkig Essevee

23.11.2018 | Hannes Van Gael

Belga

Ploeg in degradatiegevaar Zulte Waregem is met zware 1-3 cijfers gaan winnen op het veld van Club Brugge, de tweede in het klassement. Niets lukte voor de huidige landskampioen, terwijl bij Essevee het geluk aan het keren is. De bezoekers sprokkelden voor deze partij nog maar een punt buitenshuis.

Het spelbeeld van Club Brugge tegen Zulte Waregem werd al snel duidelijk. Club Brugge kreeg het balbezit en mocht geduldig opbouwen. Zulte Waregem wachtte georganiseerd af en wilde toeslaan na een foutje van de thuisploeg.

Bongonda profiteerde in de elfde minuut van balverlies bij de thuisploeg. Hij zette een rush in en werd de bal ontfutseld door Nakamba, maar kreeg de bal toch terug na een vreemde kluts. Nakamba wilde de bal nog wegtrappen, maar raakte de knie van de snelle Bongonda. Na het bekijken van de videobeelden wees Boucaut naar de stip. Geen discussie mogelijk. Goalgetter Harbaoui nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde Horvath de verkeerde kant op.

Club Brugge botste steeds op een uitgekookt Essevee en was bijna niet gevaarlijk in de eerste helft. Pas in minuut 37 was er de eerste grote doelkans, maar Vanaken kon onvoldoende bij de bal om raak te koppen. Even daarna was het weer aan Vanaken. Hij plaatste een onrechtstreekse vrijschop vanop de kleine rechthoek, na een terugspeelbal, op de kruising.

Het werd nog vervelender voor de thuisploeg, want net voor de rust kwamen de troepen van Dury op 0-2. Harbaoui kapte zich goed vrij en speelde De Pauw aan die meters ruimte had op rechts. Die bediende Buffel dan weer, maar de oudgediende in de JPL trapte naast de bal. Bongonda was echter goed gevolgd aan de tweede paal en schoof het leer voorbij Horvath.

6 OP 21

De tweede helft begon rampzalig voor Club. Eerst schoot Schrijvers nog een kleine meter over, en dan was er opnieuw Bongonda. Na een actie op de 16 meter bij Club schoot hij de bal via de heup van Mata in de rechterbovenhoek. 0-3 voor de bezoekers, de dertiende in de stand en nog niet helemaal uit de gevarenzone.

Bij de thuisploeg waren ze het niet gewend om drie doelpunten in het krijt te staan, en al zeker niet in eigen huis. Niets lukte nog. De 1-3 van Vormer werd terecht afgekeurd omdat Openda bij een voorgaande fase buitenspel stond. Even later dwong diezelfde Vormer ex-ploegmakker De Fauw tot een own-goal na een lage, strakke voorzet.

Maar de tegentreffer kwam te laat en zo verliest Club Brugge voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Het blijft ook achter met 6 op 21 in de Belgische competitie. Zulte Waregem doet enorm goede zaken in de degradatiestrijd en kan gerust toekijken hoe de andere ploegen onderin het dit weekend er vanaf brengen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Net nadat Club twee grote kansen de nek omwrong en net voor de rust maakte Bongonda er 0-2 van. Het vertrouwen bij de thuisploeg zakte helemaal weg.
de MAN
van de match
Bij de 0-1 lokte Theo Bongonda de strafschop uit en de 0-2 en de 0-3 legde hij er zelf in.
onze MENING
over de match
Dury was dolblij na de match en dat is ook terecht. Hij kreeg veel tegenslagen te verwerken in de heenronde, maar het geluk begint nu eindelijk te keren voor Essevee. Bij de thuisploeg zit er duidelijk wat zand in de machine.Mis deze events niet

Meer