Sport.be

Algemeen

Kortrijk wil met Vanderhaeghe draad terug oppikken

19.11.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

KV Kortrijk wil met de nieuwe, maar vertrouwde trainer Yves Vanderhaeghe de draad terug oppikken van toen de Roeselarenaar de Kerels inruilde voor KV Oostende in 2015. "Ik voel in ieder geval heel veel vertrouwen en dat heb ik nu echt nodig", aldus Vanderhaeghe.

Zijn nieuwe trainer uitvoerig voorstellen, moest voorzitter Joseph Allijns uiteraard niet meer. "Yves maakte van 2008 tot 2015 al deel uit van de staf. In 2014 werd hij hoofdtrainer en speelde hij meteen Play-off I. Hij maakte ook de komst van Vincent Tan als eigenaar nog mee. Ik moet zijn kwaliteiten niet noemen. Die zijn nog altijd dezelfde als in 2015, toen ik betreurde dat diezelfde kwaliteiten hier vertrokken. Maar dat is het leven. We willen de draad terug opnemen van toen. Er is te veel gewisseld de voorbije drie jaar", aldus Allijns, die zelf het woord duiventil niet schuwde.

Vanderhaeghe werd door de Raad van Bestuur unaniem gekozen, en Allijns stak niet weg dat hij per se Vanderhaeghe terug wilde. Over het ontslag van Glen De Boeck bleef hij kort. "Hij heeft hier vorig jaar goed gewerkt, maar dit jaar zat er zand in de motor. Eén keer thuis winnen is niet voldoende voor KV Kortrijk", aldus Allijns.

Voor Vanderhaeghe is het terug thuiskomen. "Ik zie veel vertrouwde gezichten, ik ben van de streek en ik krijg hier veel vertrouwen. Vooral dat had ik net nodig. Zekerheid is er nooit in het trainersleven, maar het doet deugd dat er een visie is op lange termijn. Er kan dus een ploeg gebouwd worden naar de visie van de coach", aldus Vanderhaeghe, die een contract ondertekende tot 2021.

"Vandaag heb ik veel geobserveerd. Er zit veel potentieel in de groep en ik zag ook veel doelpunten. KV Kortrijk is één iets vergeten onderweg: punten pakken", aldus Vanderhaeghe, die nu al van de beker een doel heeft gemaakt. "Het is de snelste weg naar Europa en de grootste ploegen zijn er al uit. Maar laat ons eerst kijken naar de volgende match." Dat is uitgerekend tegen KV Oostende. Denken aan Play-off I doet Vanderhaeghe nog niet. Maar dat hij zo veel mogelijk wil winnen, onderstreepte hij duidelijk.

Mis deze events niet

Meer