Sport.be

Algemeen

STVV buigt een achterstand om tegen tien man

04.11.2018 | Hannes Van Gael

Belga

De Kanaries waren gedurende de hele eerste helft een schim van zichzelf. In de tweede helft konden ze alsnog de openingsgoal van Bongonda uitwissen. Kamada en Acolatse waren de Limburgse doelpuntenmakers. Harbaoui pakte een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart.

STVV werd al in de derde minuut wakker geschud door een stevige kopbal van Harbaoui. Doelman Steppe behoedde zijn team voor een vroege achterstand. Even later was er weer dreiging vanwege Harbaoui. Meer zelfs, hij scoorde met een mooie volley. Tardieu zag zijn Tunesische collega helemaal vrijstaan, maar dat kwam misschien ook omdat die een voetje buitenspel stond. De goal werd dan ook terecht afgekeurd.

Het was echter uitstel van executie, want drie minuten later trilden de netten opnieuw. De Pauw fungeerde als aanspeelpunt en wachtte tot op het juiste moment om de bal met Bongonda mee te geven. Die schoof de bal vanuit een scherpe hoek onder de aanstormende doelman door. De voorsprong was meer dan verdiend, want STVV voetbalde zonder vertrouwen. Vlak voor de rust werd er opnieuw een doelpunt van Harbaoui afgekeurd. Deze keer ging de aanvaller in een voorafgaande fase met de elleboog in duel. Goal niet toegekend én een gele kaart erbovenop.

De Limburgers moesten reageren in de tweede helft en deden dat ook. Eerst was er De Sart met een verwittiging vanop afstand, daarna legde Boli de bal langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens kwam Bossut goed uit op een deviatie van Kamada. Bij de volgende kans was het wel de Japanner die aan het langste eind trok. De Sart loodste hem door de buitenspelval en de Aziatische spits stiftte de bal net onder de dwarsligger.

Op basis van de tweede helft was de gelijkmaker zeker verdiend, maar na het doelpunt viel de partij wat stil. Met nog een kwartier op de klok kwam Harbaoui aan de eigen grote rechthoek meeverdedigen en dat was geen goed idee. Hij tackelde Ceballos onderuit en kreeg een tweede gele kaart onder zijn neus geduwd. De West-Vlamingen werden dus in de verdediging gedwongen en waren met een punt meer dan tevreden.

Maar dat zat er niet in, want invaller Acolatse legde de wedstrijd in een beslissende plooi. Een voorzet van Botaka kwam via het hoofd van Turay voor de voeten van Acolatse en die twijfelde niet. Zijn volley verdween in de linkeronderhoek. Zulte Waregem kon met een mannetje minder weinig terugdoen en zo bleef het 2-1.

Door de zege van Lokeren staat Zulte Waregem gedeeld laatste met Moeskroen. De Kanaries sluipen de top 6 binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Vlak voor de rust werd een doelpunt van Harbaoui afgekeurd. De VAR kwam tussenbeide na een elleboogstoot van de Tunesiër in een voorgaande fase. Een 0-2 bij de rust had misschien een heel andere wedstrijd gegeven.
de MAN
van de match
De Sart viel in bij de rust en STVV begon weer de draaien. Hij gaf de assist bij de gelijkmaker en de voorassist bij het winnende doelpunt.
onze MENING
over de match
De Kanaries waren nergens in de eerste helft en mochten blij zijn dat het maar 0-1 stond bij de pauze. Zulte Waregem zakte dan weer helemaal weg na de rust en Harbaoui pakte dan nog eens dom zijn tweede geel.

Mis deze events niet

Meer