Sport.be

Algemeen

Moeskroen zet AA Gent een neus

30.10.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

Moeskroen heeft op de midweekspeeldag 13 AA Gent geklopt met 3-1. Les Hurlus waren simpelweg de betere van een mak AA Gent, dat na een 6 op 6 opnieuw een tik krijgt.

Lovre Kalinic keerde terug in de basis bij AA Gent. Tot zover het goede nieuws voor de Buffalo's, want na een kwartiertje stonden de Gentenaars op achterstand. Mohammed Amallah speelde Igor Plastun uit met een leuke sleep en zette de 1-0 weg in de korte hoek omdat Kalinic zijn dubbele meter niet op tijd tegen de grond kreeg. Stallone Limbombe zorgde voor een unieke kans om terug te keren in de wedstrijd door op een counter pijlsnel richting Jean Butez te vliegen. De doelman leek de winger neer te halen, maar na overleg met de VAR besloot Wim Smet geen strafschop toe te kennen aan La Gantoise.

AA Gent probeerde zich wel naar voren te sleuren, maar miste een tikkeltje scherpte in het laatste kwart van het veld. Het miste Giorgi Chakvetadze, die niet opviel op Le Canonnier. Achterin vielen vooral Arnaud Souquet en Plastun op door matig verdedigen, wat Gent vlak voor rust de 2-0 kostte. Balverlies van Anderson Esiti leidde een snelle counter in, Kalinic redde eerst nog een schot maar zag de rebound ingetikt worden door een eenzame Benjamin Van Durmen.

Jess Thorup zag dat zijn team doelpunten nodig had en bracht Jonathan David, in het verleden al beslissend als invaller. Manuel Benson kwam intussen enkele keren dicht bij een derde Waalse goal. Het was nog Brecht Dejaegere die het dichtste bij de aansluitingstreffer kwam met een stevige streep richting linkerbovenhoek. Frantzdy Pierrot zorgde echter voor nieuwe wanhoop bij de Buffalo's door na een warrige fase de 3-0 over Kalinic te verwerken.

Dat David en Aboubakary Koita goed invielen en een anders onzichtbare Chakvetadze nog de 3-1 maakte, was een pleister op de schotwonde die AA Gent op Le Canonnier opliep. Want de 4-0 hing in het slot al te vaak in de lucht.

het MOMENT
van de match
De strafschopfout van Butez op Stallone had de wedstrijd een andere richting uit kunnen sturen. Smet koos de strafschop niet te geven, maar dat leek toch geen juiste keuze.
de MAN
van de match
Manuel Benson heeft het lastig om een basisplaats af te dwingen, maar was vanavond zeker in de tweede helft het woelwater voor de Henegouwers. Hij kon verschillende assists en goals gemaakt hebben, maar te veel pech en te weinig afwerking zorgden voor een ontbrekende kers op de taart.
onze MENING
over de match
Het Thorup-effect bij AA Gent is van korte duur geweest. AA Gent legde een slechte prestatie op de mat en moet alweer drie tegengoals.

Mis deze events niet

Meer