Sport.be

Algemeen

Club wint voor het eerst in een maand

30.10.2018 | Ward Bollen

Belga

Voor het eerst sinds 29 september (4-0 tegen Cercle) heeft Club nog eens een zege kunnen boeken. In eigen huis werd de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende met dezelfde score gewonnen.

Horvath verving de geblesseerde Letica in doel en kapitein Vormer zat de hele match op de bank. Rond het kwartier drong Rits aan de rechterkant de zestien binnen en legde af voor Schrijvers die laag voorbij Ondoa raak trapte. Club zette door en kreeg even later een strafschop op aangeven van de VAR na een overtreding van Bataille op Diatta in het uithoekje van de zestien meter. Vanaken trapte de elfmeter laag in de linkerhoek. Wesley dwong doelman Ondoa tot een redding in hoekschop en Vanaken trapte via de keeper tegen de onderkant van de lat.

Een schot van Wesley leek over de lijn, maar nadat ref Lambrechts op aanraden van de VAR ging checken, liet hij het spel gewoon hervatten. Vanaf het halfuur gaf Club het initiatief aan KVO. Vanlerberghe trapte met links uit de draai naast. Een kopballetje van Sakala viel naast en Horvath moest ook aan de bak op een pegel van de Zambiaan. Op slag van rust legde Blauw-zwart de match in een definitieve plooi nadat Wesley Milovic aftroefde in de lucht na een voorzet van Vanaken van de rechterkant.

Na de pauze trok Club vrank en vrij ten aanval. Wesley ging al vroeg naar de kant voor Rezaei en de thuisploeg stapelde de halve kansjes op. Na een redding van Ondoa op een vrijschop van Denswil duwde Schrijvers de rebound makkelijk binnen. Horvath maakte een uitstekende beurt na een moeilijke redding op een kopbal van Sakala. Invaller Rezaei had de vijfde treffer nog aan de voet, maar besloot knullig naast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 4-0 van Schrijvers na een knappe vrijschop van Denswil en dito redding van Ondoa.
de MAN
van de match
Hans Vanaken. Dirigeerde als vanouds en goed voor een strafschopdoelpunt en een assist.
onze MENING
over de match
Club domineerde van begin tot einde en won verdiend met het oog op de topper in Genk, komende zaterdag om 18u.

Mis deze events niet

Meer