Sport.be

Algemeen

Eupen klopt Anderlecht met 2-1

28.10.2018 | Laurens Van Heuverswijn

Belga

RSC Anderlecht kon na puntenverlies bij KRC Genk, Club Brugge en Standard een goede zaak doen in het klassement. Paars-Wit ging echter met 2-1 de boot in tegen Eupen en is alsnog de verliezer van de twaalfde speeldag in de Jupiler Pro League.

Geen Landry Dimata (blessure) en Zakaria Bakkali (ziek) bij Anderlecht, dus moesten jongens als Knowledge Musona opstaan. De eerste kans was voor Francis Amuzu met een schotje, maar het was Eupen die het dichtste kwam na elf minuten. Een voorzet van Luis Garcia werd door de wind een schot die pas op de paal uiteenspatte. De Spanjaard had er zin in, want de kapitein trok na 25 minuten een nieuwe streep. Dankzij een stevige afwijking op Sebastiaan Bornauw klopte Garcia Thomas Didillon voor de 1-0. Garcia bleef in vorm, want na een nieuw schot op de paal werd hij simpel door de Anderlecht-verdediging geloodst.

 Didillon redde zijn team met een uitstekende save, maar niemand bij Anderlecht volgde de rebound. Yuta Toyokawa zag het graag gebeuren, want hij kon simpel de 2-0 in doel tikken. De recordkampioen met de handen in het haar, want het kon geen schot op doel noteren. Een gefrustreerde Didillon ook, die een stevige duw uitdeelde nadat Toyokawa hem een por in de ribben gaf. Zijn collega Hendrik Van Crombrugghe ging als een werkloze keeper de rust in.

Hein Vanhaezebrouck
greep in door Yvan Makarenko en Kenny Saief na rust in te brengen. De bezoekers duwden door, Musona kopte de aansluitingstreffer op de paal. Een snelle goal: dat was wat Anderlecht nodig had. Maar dat lieten de troepen van Vanhaezebrouck na, waardoor het achter de feiten bleef aanlopen. Ook Ivan Santini was zeer bleek, maar toch slaagde hij er een klein kwartiertje voor het einde in om de belangrijke aansluitingstreffer in doel te duiken.

Toch nog gevaar dus voor Eupen, dat alles eigenlijk onder controle had. Anderlecht kon echter geen tweede keer scoren en blijft achter als verliezer van de speeldag ondanks gelijke spelen bij de concurrenten. Eupen stunt opnieuw aan de Kehrweg na eerder al Standard te hebben geklopt.

het MOMENT
van de match
De 2-0 kwam behoorlijk snel na de eerste goal en betekende meteen een dreun voor het moraal van Anderlecht. Een ploeg die het niet makkelijk heeft de voorbije weken komt zo'n klap maar moeilijk te boven, dat bleek andermaal aan de Kehrweg.
de MAN
van de match
Luis Garcia is het toonbeeld van een kapitein als aanjager van de jonge kerels bij Eupen, maar hij slaagde er ook in om veel kansen te creëren. Hij heeft een  uitstekend afstandsschot en was gediend met de stevige wind.
onze MENING
over de match
Een uitstekende eerste helft en Eupen wint van Anderlecht. De recordkampioen speelde een betere tweede helft, maar slaagde er niet in terug te klauwen. Eupen slaagde erin om defensief behoorlijk stand te houden, terwijl de aanval van Anderlecht nog steeds onmondig lijkt.

Mis deze events niet

Meer