Sport.be

Algemeen

Trossard en Wesley zetten achtervolging in op Santini

24.09.2018 | Erik Duchateau

Belga

Na vier competitiematchen op rij zonder goal deed Gouden Stier Ivan Santini zondag de netten eindelijk nog eens trillen, en hoe?! Maar Leandro Trossard en Wesley scoorden beiden een hattrick en komen zo stevig opzetten in het klassement van de Gouden Stier.

Santini scoorde zondag in de Clasico tussen Anderlecht en Standard een wereldgoal. De Kroaat controleerde een hoekschop van Trebel met de borst en vlamde de bal vervolgens heerlijk in de verste hoek. Het was de achtste goal van Santini dit seizoen, die daarmee de rangschikking van de Gouden Stier blijft aanvoeren.

Op de tweede plaats, met 6 goals, volgt Leandro Trossard. Het goudhaantje van KRC Genk trof drie keer raak tegen Cercle Brugge. Eerder op zondag had ook Wesley, de Braziliaanse spits van Club Brugge, al een hattrick laten optekenen tegen AA Gent. Wesley staat derde in de Gouden Stier met 5 goals. Ook Dimata (Anderlecht), Owusu (Antwerp) en Bruno (Cercle Brugge) hebben 5 goals achter hun naam staan.

In het klassement van de Pro Assist Century 21 staat Hans Vanaken (Club Brugge) afgetekend op kop met 5 assists. Zes spelers delen de tweede plaats met 3 assists. In het klassement van de Clean Sheets delen Sinan Bolat (Antwerp) en Guillermo Ochoa de eerste plaats met 4 clean sheets.

Mis deze events niet

Meer