Sport.be

Algemeen

Ontdek de Jupiler Pro League-kalender 2018-2019

12.06.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Jupiler Pro League 2018-2019 start op vrijdag 27/7 met een topper tussen Standard en AA Gent. Ontdek hier de complete kalender! Bekijk onderaan dit artikel het filmpje met Pro League CEO Pierre François voor een woordje uitleg.

Speeldag 1 begint dus met een topper op vrijdagavond. Landskampioen Club Brugge krijgt het bezoek van Eupen en Anderlecht wacht meteen een lastige klus in Kortrijk. Promovendus Cercle Brugge start zijn campagne op het veld van Sint-Truiden.

Voor de eerste kraker is het wachten tot speeldag 5. Een kolkend Jan Breydelstadion maakt zich dan klaar voor de komst van grote rivaal Anderlecht.

Speeldag 8 (21-23/9) staat in het teken van Super Sunday. Anderlecht speelt de altijd intense Clasico tegen Standard in het Constant Vanden Stockstadion. Club Brugge maakt de verplaatsing naar Gent voor de 'Slag om Vlaanderen'. Zulte Waregem krijgt bezoek van de buren uit Kortrijk.

KERSTVOETBAL

Ook in de kerstperiode zijn er heel wat mooie affiches. KRC Genk neemt het op tegen AA Gent en KV Kortrijk vecht het prestigieuze burenduel uit met Zulte Waregem. Charleroi en Standard sluiten hun voetbaljaar af met een Waalse derby.

SUPERCUP

Kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard spelen op 22 juli om 20u de Supercup in het Jan Breydelstadion. Wie pakt de eerste prijs van het kersverse seizoen?

De Pro League heeft de exacte speelmomenten voor de eerste zeven speeldagen al vastgelegd. Dat was dit jaar mogelijk dankzij de zekerheid dat er 3 ploegen zeker zijn van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Voor het vastleggen van de eerste 7 ontmoetingen moest de kalendermanager dus niet wachten op de uitslagen van onze ploegen in Europa.

Voor de speeldagen 8 tot en met 30 is uiteraard al bekend wie tegen wie speelt in welk weekend, maar de exacte dag en startuur worden later bepaald in samenspraak met de rechtenhouders.

Mis deze events niet

Meer