Sport.be

Algemeen

STVV kan eindelijk nog eens winnen

23.01.2018 | Ward Bollen

Belga

Op de 23ste speeldag in de JPL heeft STVV in eigen huis met 2-0 gewonnen tegen KV Mechelen, de eerste zege sinds 26 oktober. Voor Malinwa was het de vijfde opeenvolgende nederlaag zonder te scoren.

Mechelen voetbalde in de eerste helft zoals hun positie in het klassement. Via Vetokele en Bezus kon STVV al vroeg in de match dreigen en vlak na het kwartier was het raak. Een goed aangesneden vrijschop van Bezus werd door verdediger Teixeira keihard overhoeks binnen gekopt. De bezoekers reageerden meteen, maar Bande faalde oog in oog met doelman Steppe. Na een goede actie op de rechterflank kreeg Dussaut de uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar hij trapte naast.

Na de pauze weinig beterschap bij de bezoekers. STVV bleef het gevaarlijkst en een trap van Asamoah bleef steken in de Mechelse defensie. Coosemans was niet in staat een trap van Vetokele voldoende af te weren en Dussaut trapte in de rebound raak. Aan de overkant kon Bande eens dreigen, maar het ging allemaal te snel en de aanvaller joeg de bal over. Vijf minuten voor het einde kreeg opnieuw Dussaut de mogelijkheid om de match helemaal te beslissen, hij trapte te zacht op Coosemans. Mechelen moest de kelk tot op de bodem ledigen want in de slotfase kreeg invaller Beqiraj nog rood.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De misser van Bande in de 19de minuut. Had Mechelen snel weer op gelijke hoogte kunnen brengen.
de MAN
van de match
Bezus. Veel acties begonnen bij de middenvelder van STVV.
onze MENING
over de match
STVV kon eindelijk nog eens winnen sinds 26 oktober en staat terug in de top zes. Mechelen speelde erg krampachtig en moet dringend uit een ander vaatje gaan tappen om de degradatiestrijd te overleven.

Mis deze events niet

Meer