Sport.be

Algemeen

Laurens Sweeck grijpt in Soudal GP Neerpelt derde zege van het seizoen (VIDEO)

30.09.2017 | Ward Bollen

Belga

Laurens Sweeck heeft zaterdag de GP Neerpelt gewonnen, dat is de openingsmanche van het seizoen in de Soudal Classics. De 23-jarige renner van Era-Circus zette op anderhalve ronde van het einde een solo op.

Quinten Hermans eigende zich de tweede plaats toe. Jens Adams pakte de laatste podiumplaats in. Wereldkampioen Wout van Aert en man in vorm Mathieu van der Poel verschenen niet aan de start in Neerpelt. Laurens Sweeck volgt daarmee zichzelf op, nadat hij vorig jaar de maat nam van Jens Adams en Michael Vanthourenhout. Het werd meteen zijn derde zege van het seizoen.

Het was Tom Meeusen die meteen het hele pak op een lang lint trok. Quinten Hermans trok op kop de tweede ronde in. Daarna scheurde het plots en trokken vijf leiders de derde ronde in. Dat waren Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Vincent Baestaens en Quinten Hermans. Het tempo stokte wat en daardoor dikte de kopgroep verder aan. Quinten Hermans trok opnieuw de gashendel open en sloeg meteen een kloof op Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Jens Adams en Vincent Baestaens. Kevin Pauwels repte zich naar de eenzame vluchter, maar ook de rest sloot na verloop van tijd aan. Bij Vincent Baestaens ging het licht uit en hij moest zijn metgezellen opnieuw laten rijden.

Vier leiders, Laurens Sweeck, Kevin Pauwels, Jens Adams en Quinten Hermans begonnen aan de laatste drie ronden. In een afdaling sloeg Kevin Pauwels tegen de vlakte en was hij meteen uitgeteld voor de eindzege. Quinten Hermans en Laurens Sweeck sloegen de handen in elkaar en lieten Jens Adams in de steek. Laurens Sweeck schudde in de voorlaatste ronde ook Quinten Hermans van zich af en ging alleen op jacht naar de zege. Sweeck kwam niet meer in de problemen en kon net als vorig jaar het zegegebaar maken in Neerpelt.

Mis deze events niet

Meer